Na Paliću održan 3x3 RODA turnir

Ned, 04.09.2022 - 11:05 -- dejan.vukovic

Na sportskom centru na Paliću u subotu 3. septembra održan je turnir u basketu 3x3. Radi se o turniru A kategorije koji se igra u sklopu RODA 3x3 Prvenstva Srbije.  

Takmičnje se odvijalo u konkurenciji juniora, seniora i seniorki. U juniorskoj konkurenciji trijumfovala je ekipa Mesari koji su u finalu sa 17:12 savladali ekipu Subak Jugovići. U ženskom finalu slavila je ekipa T1 pobedivši T2 sa 14:11.

Najinteresantnijne i najuzbudljivij je bilo takmičenje u muškoj seniorskoj konkurenciji. Ekipe su bile podeljene u tri grupe, a po sistemu takmičenja pobednici B i C grupe su direktno obezbedili učešće u polufinale, to su bile Autokuća Sekulić i Mrčajevci, dok su po dve ekipe iz tri grupe igrale u četvrtfinalu. Nakon odigranih četvrtfinalnih utakmica druga dva polufinalsita su bili Wuxi koji su sa 21:13 savladali Tehnički pregled Garaža i Ekipa Baku koja je posle velike borbe sa 21:20 bila bolja od ekipe Galens. 

U prvom polufinalu AK Sekulić je sa 21:18 pobedila Baku, goste iz Azerbejdžana dok je drugi finalista bila ekipa Wuxi pošto su savladali ekipu Mrčajevci sa 21:18. U finalnom dvoboju AK Sekulić je odličnom igrom sa 21:14 savladala Wuxi te ponela šampionski pehar sa Palića.   

 

 

Tagovi: 
Custom Search