Kroz praksu i obrazovanje do kvalitetnih kadrova

Pet, 17.12.2021 - 16:29 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Nebojša Gvozdenović o susretu sa predstavnicima Grupacije SZ u Srbiji
Nebojša Gvozdenović o susretu sa predstavnicima Grupacije SZ u Srbiji
Saša Gravorac o Slobodnoj zoni Subotica
Saša Gravorac o Slobodnoj zoni Subotica

Ekonomski fakultet bio je domaćin predstavnicima grupacije Slobodnih zona u Srbiji.

Cilj posete rukovodećih ljudi svih trinaest zona koje posluju u Srbiji je bio produbljivanje saradnje između obrazovnih i privrednih subjekata, kako bi došlo do konkretnih predloga za što potpunije povezivanje obrazovanja i privrede, na korist oba sektora ali i poboljšpanja kvaliteta funkcionisanja šire društvene zajednice.

Ovo je i nastavak saradnje fakulteta sa predstavnicima kompanija koje posluju u okviru Slobodne zona Subotica čiji su predstavnici već imali sličan susret, videti ovde - https://www.subotica.info/2021/04/22/kako-do-bolje-sinergije-prakse-i-nauke

U prilozima možete čuti izjave dekana fakultet prof. dr Nebojše Gvozdenovića i direktora privrednog društvas za upravljanje Slobodnom zonom Saše Gravorca.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Susret predstavnika kompanija iz Slobodne zone u Malom Bajmoku i profesora sa Ekonomskog fakulteta u prostorijama Regionalnog inovacionog startup centra - RISC.

Ispred Ekonomskog fakulteta medijima se obratio vršilac dužnosti dekana fakulteta Aleksandar Čučković koji se sažeto i precizno objasnio razloge za pokretanje ovakve inicijative. - videti video prilog, dok je Aleksandar Obradović, jedan od učesnika susreta, iz zone, naglasio potrebu za vezom između nakuke i prakse, jer on smatra da se praksa mnogo brže prilagođava potrebama "tržišta", nego stručni krugovi.

Post date: Čet, 22.04.2021 - 17:04
Custom Search