Publika je odlučila - Toma pobedio Bonda

Sre, 15.12.2021 - 19:08 -- darko.kovacevic
Kolekcija članaka: 

Кriza uzrokovana pandemijom virusa КOVID postavila je pred domaće bioskope nove izazove. Takođe, i domaća filmska industrija bila je suočena sa problemima - od lockdauna, do navale novih striming platformi i hiper-produkcije serija - sve okolnosti su bile protiv domaćeg filma. U ovim teškim uslovima, koji nisu bili teški samo za kinoprikazivače i filmsku industriju, domaći film je uspeo da vrati publiku u bioskope.

Na osnovu podataka Art bioskopa Lifka iz Subotice, člana Mreže kinoprikazivača Srbije, domaća publika je pokazala gotovo deset puta veće interesovanje za film "Toma" (Dragana Bjelogrlića) u odnosu na "Nije vreme za umiranje" (No Time To Die) Džejmsa Bonda, jedne od najvećih filmskih franšiza (Za "Tomu" je prodato 9,3 puta više karata nego za "Bonda"). Drugi na listi uspešnih domaćih ostvarenja, "Južni vetar 2: Ubrzanje" (Miloša Avramovića), takođe je uspeo da nadmaši Bonda za gotovo šest kopalja (prodato je 5,7 puta više karata).

Iz Art bioskopa Lifka rečeno nam je da su na povratak publike uticale promotivne kampanje, ali i preporuke od usta do usta. Filmovi su našli komunikaciju sa publikom.

Pred nama je premijera filma "Nije loše biti čovek", velikana srpske komedije Dušana Kovačevića.

Mreža kinoprikazivača Srbije, uz svesrdnu pomoć Filmskog centra Srbije, pokrenula je sveobuhvatnu marketišku akciju pod nazivom “Vidimo se u bioskopu!” koja ima za cilj povećanje vidljivosti i promociju domaćeg filma i njegovog prikazivanja u bioskopima.

Obratite pažnju na domaću filmsku produkciju i...

Vidimo se u bioskopu!

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

U Art bioskopu Lifka, danas prepodne održana je radionica "Vidimo se u bioskopu" za srednjoškolce. Radionicu je vodio prof. istorije Sava Samardžić iz Gimnazije "Svetozar Marković". Cilj radionice je upoznavanje sa kulturom bioskopa i filma u Subotici i Srbiji, i deo je šire kampanje koju je pokrenula Mreža kinoprikazivača Srbije uz pomoć Filmskog centra Srbije.

Ove godine Art bioskop Lifka obeležio je 110 godina stalnog bioskopa u Subotici (koji je Aleksandar Lifka otvorio u istoj zgradi u kojoj se i danas nalazi bioskop), te 110 godina od prvog srpskog igranog filma ("Karađorđe"). Gimnazijlci su imali priliku da se upoznaju sa istorijom putem izložbe i predavanja.

Nakon predavanja, učenici su počašćeni premijerom filma "Nije loše biti čovek" Dušana Kovačevića.

Post date: Čet, 16.12.2021 - 18:28
Custom Search