Bronzana medalja Veselina Uzelca

Pet, 09.07.2021 - 22:37 -- dejan.vukovic

Subotički parastreličar Veselin Uzelac ostvario je istorijski uspeh za Srpsko parastreličarsvo, osvojivši bronzanu medalju u Svetskim kvalifikacijama koje je održano u Češkoj. Nažalost, za jedan krug mu je izmakla viza za Paraolimpijske igre za Tokio.

Veselin je na međunarodnom parastreličarskom turniru u Českoj, koji je i ujedno, bio i poslednji kvalifikacioni turnir za Tokio, u kvalifikaciama zauzeo 19. poziciju sa ispucanih 671 poena, od ukupno 63 takmičara koji su pucali u njegovoj kategoriji. Medju kojima je bilo oko 20 takmičara koji su već osvojili karte za paraolimpijadu, kao i veliki broj koji su medju prvih 50 na svetskoj rang listi.

U eliminacionom delu takmičenja nije uspeo da popravi svoj plasman, tj. nije uspeo da udje u prvih 16 takmičara pa mu je konačni plasman 17. mesto. U eliminacionom delu takmičenja za Evropske kvote za paraolimpijadu, tu su na osnovu rezultata u kvalifikacijama učestvovali samo takmičari iz Evrope koji do sada nisu osvojili kartu za paraolimpijadu, je ispao u prvom krugu eliminacija jer je imao peh da je prvu strelu upucao u protivnikovo lice mete, sto je bila nenadoknadiva prednost koju njegov protivnik, iako je bio značajno lošiji, nije propustio.

U eliminacionom delu za Svetske kvote za paraolimpijadu je zauzeo treće mesto gde je u polufinalu izgubio od Australijanca Marchant Petra na zlatnu strelu, sto znači da je rezultat na kraju meča bio izjednačen nakon čega su pucali po jednu strelu i pobedio je onaj čija je strela bila bliža centru mete. U ovim eliminacijama je učestvovalo 36 takmičara iz celog sveta. Za ulazak u prvih 16 je pucao sa Klaassen Rojem i pobedio ga sa 139 prema 136. Za ulazak u prvih 8 pucao je sa Joussaume Therryem i pobedio sa 142 - 141. Za ulazak u prva 4 pobedio je Kweon Hyun Jua, sa 141 - 140. U polufinalu je izgubio od Australijanca Marchant Petra posle izjednačenog rezultata 144-144 na zlatnu strelu. U meču za bronzanu medalju je pobedio Sulaiman Sulaimana sa 143 - 137. Merchant Petar koji ga je pobedio u polufinalu je zauzeo prvo mesto pobedivši Leon Danijela sa 141 - 138.

Ličnosti: 
Custom Search