Počela manifestacija „Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću“

Ned, 20.06.2021 - 21:58 -- nikola.tumbas

Predsednik Skupštine grada Subotice, dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint), danas je svečano otvorio manifestaciju pod nazivom „Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću“, organizovanu s ciljem  da se na Palić vrati ova tradicija i da Muzički paviljon, koji je od od svog podizanja početkom 20. veka bio mesto malih promenadnih koncerata,  ponovo dobije svoju ulogu u animaciji palićkih posetilaca. U okviru manifestacije, svake subote u junu, julu i avgustu, zaključno sa 28. avgustom u Muzičkom paviljonu će se održati manji muzički koncerti, sa početkom od 18.00 časova.

Uvek me izuzetno raduje kada možemo da učinimo korak koji vodi ka vraćanju starog sjaja Palića“, rekao je, tom prilkom, Balint Pastor, i dodao da na tome rade mnogi, svakog dana.

Jedan od takvih koraka je upravo i ovaj, današnji, s obzirom na to da ovom objektu vraćamo osnovnu namenu. Muzički paviljon je izgrađen i predat na upotrebu istog dana kada je to učinjeno i sa Vodotornjem, objektom Ženskog štranda i Velikom terasom, na Paliću, kao i sa Gradskom kućom, u Subotici. Tada je gradonačelnik bio Karolj Biro i za njegovo vreme  izgrađeni su svi ovi objekti. Muzički paviljon je, inače, najmanji objekat na teritoriji grada Subotice koji je izgrađen u stilu secesije“, naveo je Pastor.

Istakao je da bismo trebali da budemo zahvalni zaposlenima u preduzeđima „Park Palić“ d.o.o. i Javnom preduzeću „Palić-Ludaš“, jer zahvaljujući pre svega njihovom radu Palić ima ovako lep ambijent.

Mi, kao što sam to u nekoliko navrata već rekao, zaista želimo da Palić bude jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija na teritoriji Republike Srbije“, naglasio je Pastor.

On je izrazio zahvalnost i ansamblima, orkestrima, muzičarima i umetnicima koji su prihvatili poziv preduzeća „Park Palić“ d.o.o. i koji će, kako je rekao, do kraja avgusta, svake subote, sa početkom u 18.00 časova održati koncerte u Muzičkom paviljonu, i to bez naknade, čineći uslugu građanima Subotice i Palića, kao i turistima i svima onima koji će se u vreme koncerata naći na Paliću.

Raduje me što mogu da otvorim ovu manifestaciju, odnosno ovaj serijal muzičkih koncerata na Muzičkom paviljonu“, kazao je Balint Pastor.

Prisutne na otvaranju manifestacije pozdravila je i poželela im da uživaju u muzičkom programu direktorka preduzeća „Park Palić“ d.o.o., Valerija Denč.

Nakon svečanog otvaranja serije koncerata, publici se predstavio bendGordanov blues ghetto“.

Muzički paviljon na Paliću, podignut je 1910. godine u okviru centralnih reprezentativnih objekata koji su danas simbol  Palića kao letovališta. Paviljon predstavlja  nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search