Završena uspešna sezona veslačkog kluba Palić

Sub, 07.11.2015 - 12:35 -- dejan.vukovic

Veslački klub Palić svečanom dodelom priznanja za najuspešnije takmičare okončao je uspešnu sezonu. U prisustvu gostiju iz veslačkog kluba Grafičar, VK Partizan i gostiju koji su pomogli rad kluba u proteklih godinu dana stavljena je tačka na jednu od najboljih sezona u istoriji kluba. 

Takmičari Veslačkog kluba Palić ove sezone su učestvovali na 15 veslačkih regata, od kojih su 6 održani u inostranstvu. Osvojili su ukupno 90 medalja od kojih su 16 zlatnih, 31 srebrna i 43 bronzane medalje. Najznačajniji rezultat ostvario je Martin Mačković koji je u Plovdivu u Bugarskoj na Svetskom prvenstvu u paru sa Viktorom Pivačijem u kategoriji dvojac bez kormilara za seniore do 23 godin eosvojio bronzanu medalju. Isti par je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj potvrdio odličnu formu i u kategoriji dvojac sa kormilarom ponovo osvojio bronzanu medalju među seniorima. 

Kvalitet Palićke škole veslanja ogleda se i u odličnom uspehu člana veslačkog kluba Partizan, Nenada Beđika koji je u paru sa Milošem Vasićem osvojio bronzanu medalju u dvojcu bez kormilara. Beđik je naš sugrađanin i karijeru je počeo u VK Palić a već sada je ispunio normu za Olimpijske igre u Riu gde će predstavljati Srbiju. 

Od mlađih kategorija najviše uspeha imale su Iva Zubelić i Mila Milentijević koje su u kategoriji dubl skul za pionirke postale nove državne prvakinje. 

Nagrađeni najbolji pojedinci kluba. Martinu Mačkoviću je pripao pehar za njabolji rezultat u sezoni. On je trenutno na koledžu u Americi pa je nagradu primio njegov trener. U ovoj sezoni najviše su napredovale Iva Zubelić i Mila Milentijević koje su takođe nagrađene peharom. Nagrada je pripala i Kosti Boliću koji je bio najvredniji takmičar što se pokazalo i na njegovim ovogodišnjim rezultatima.

Na kraju se klub posebnim zahvalnicama zahvalio ljidima i firmama koje su dale podršku i pomogle u organizaciji takmičenja u okviru Veslačkog kluba Palić.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search