Državno prvenstvo u veslanju na jezeru Palić

Uto, 03.09.2024 - 22:02 -- dejan.vukovic

U subotu 31. avgusta u organizaci Veslačkg kluba Palić na jezeru Palić održano je Prvenstvo Srbije u veslanju za pionire i veterane uz učešće oko 200 veslača.

Veslački klub Palić predstavljali su Reka Katona, Serafima Smirnova, Teodora Pragai, Terezija Pap, Mark Farkaš, Mate Vince i Adam Rind u konkurenciji poionira, dok su među veteranima klub predstavljali Hajnalka Vince, Hedi Kevečeg Gažo, Andrea Pragai, Anita Feher i Daniel Miškolci.

Uspešniji su bili veterani koji su osvojili četiri medalje od kojih tri zlatne i jednu srebrnu. Drugo mesto u konkurenciji veterana u kategoriji 2xPŽ osvojile su Teodora Pragai i Terezija Pap i tako postale vicešampionke Srbije u ovoj godini. Šampioni Srbije postala je Hajnalka Vince u kategoriji 1xVŽ, zatim Danijel Miškolci u 1x VM, dubl  Hajnalka Vince i Hedi Kevečeg Gažo u 2xVŽ,  Andrea Pragai i Anita Feher u svojoj kategoriji veteranki 2xVŽ. Uspešna je bila i Reke Katona koja je u kategoriji 1xPŽ uspela izboriti prolaz u finale gde je na kraju zauzela 4. mesto.

Među pionirima Serafima Smirnova u kategoriji 1xPŽ ovog puta nije upela izboriti prolaz u finale kao ni Mark Farkaš u kategoriji 1xPM. Mate Vince i Adama Rind su u kategoriji 2xPŽ uspeli izboriti prolaz u finale i zauzeli 6. mesto.

Ukupni pobednik je Veslački klub Partizan, čiji su takmičari osvojili najviše medalja. Pobednički pehar predao im je Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije. 

 

Custom Search