Održan Spartakov turnir u boćanju

Uto, 28.04.2015 - 08:25 -- dejan.vukovic

Protekle nedelje 26. aprila održan je tradicionalni „Spartakov turnir“ u boćanju na terenima Sportsko-rekreativnog centra „Pešta“ na Makovoj sedmici u Subotici. Boćarki klub „Spartak“ drugu godinu za redom organizuje ovaj turnir u kojem učestvuju ekipe koje se takmiče u Drugoj ligi Srbije i Vojvođanskoj ligi. Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Boćarskog saveza Vojvodine, koji je obezbedio pobedničke pehare i medalje. 

Ove godine učestvovalo je osam ekipa iz Novog Sada, Sombora, Stanišića, Riđice i Subotice. U veoma prijateljskoj i sportskoj atmosferi preko 50 učesnika takmičilo se po turnirskom sistemu (na dve pobede) od 9.00 do 18.00 časova. 

Pobedničke pehare i medalje osvojili su:

  • Boćarki klub (BK) „Vojvodina“ Novi Sad, 3. mesto
  • BK „Stanišić“ Stanišić, 2. mesto
  • BK „Riđica“ Riđica, 1. mesto. 

Titulu najboljeg igrača, koji je ujedno bio i najstariji učesnik na ovom turniru, poneo je Marinko Primorac iz BK „Stanišić“. U sklopu ovog turnira prezentovana je boćarska igra pod nazivom „PETANKA“ koja se igra sa manjim kuglama, upola kraćem terenu, veoma rasprostranjena u svetu, naročito mediteranskim zemljama i pristupačna svim generacijama „od 7 do 77“ jer ne iziskuje veće fizičke napore. 

Obaveštavaju se ljubitelji ovog sporta da će svakog četvrtka od 17.00 časova, počevši od 07. maja na terenima SRC „Pešta“ na Makovoj sedmici odvijati redovno takmičenje u okviru Gradske boćarske lige.

Autor teksta: 
Custom Search