Spartak dočekuje Crvenu Zvezdu na Gradskom stadionu

Pet, 13.03.2015 - 16:13 -- dejan.vukovic

Fudbaleri Spartaka u subotu 14. marta na Gradskom stadionu od 14:30 dočekuju ekipu Crvene Zvezde. Interesovanje za utakmicu je veliko, tako da je prodaja ulaznica počela u petak od 11h do 18h i to u prostorijama kluba u zgradi Jadrana, park Rajhl Ferenca 12.  Na sam dan utakmice, prodaja ulaznica će biti isključivo na Gradskom stadionu. Blagajne će biti otvorene već od 11h a cene ulaznica su sledeće: Zapad 400 din, Istok 350 din, Jug 350 din, Sever 200 din i Dečija ulaznica po ceni 100 din a ona važi za Zapadnu i Istočnu tribinu.

Povodom susreta Spartak - Crvena Zvezda press konferencija je posle dužeg vremena održana na Gradskom stadionu predpostavljamo zbog novog banera koji krasi prostoriju . Na press konferenciji pored šefa struke, Petra Kurćubića prisustvovali su kapiten Vladimir Torbica i standardni prvotimac Novica Maksimović.

Petar Kurćubić ulogu favorita prepušta beograđanima – Pred nama je utakmica koju ne treba posebno najavljivati, sve je poznato. Zvezda je favorit, sa kim god igra i gde igra. Na nama je da to što piše na papiru da opovrgnemo i jednom sjajnom utakmicom mođda i iznad naših trenutnih mogućnosti pokušamo da napravimo dobar rezultat. Svi igrači koji će izaći na tu utakmicu biće motivisani, spremni za napore i maksimum i to je jedini cilj koji ja stavljam pred igrače za sutrašnju utakmicu. Moramo da pružimo maksimum, pa vidimo za šta je to dovoljno. Crvena Zvezda je ekipa koja je izgubila samo jednu utakmicu, primili su malo golova, bore se za titulu, i znatno su se pojačali u prelaznom roku. Pokazali su da se nalaze u uzlaznoj liniji što se tiče forme, postigli su dosta golova. Teško im je naći slabe tačke, svaka ekipa ih ima, a mi ćemo potruditi da ih iskoristimo. Zvezda poseduje kvalitet u svim linijama, ali evidentno je da su najjači u fazi napada. Igrači koji igraju u špicu i po bokovima su u dobroj formi i imaćemo dosta problem ada otupimo oštricu njihovih napada, pogotovo jer imamo problema u poslednjoj liniji. Teren je taj koji uz borbenu igru i veliki motiv i nama ostavlja šansu za povoljan rezultat. Naravno, želim da pozovem pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu u Suboticu da podrže ovaj mladi i do fanatizma borbeni Spartak, u nameri da osvoji povoljan rezultat protiv Crvene Zvezde. 

Kapiten Vladimir Torbica ističe da igrači žele da ostvare dobar rezultat – U sutrašnjem meču moramo da pružimo više od maksimuma svojih mogućnosti. Nesmemo dozvoliti Zvezdi da razvije njihovu prepoznatljivu igru. Mislim da smo se oporavili od teškog gostovanja u Lučanima, gde smo se dosta iscrpeli i fizički i psihički jer nismo uspeli da izvučemo ono što smo trebali i mogli a to su bodovi. Ipak, dobili smo sigurno jednu bolju igru u odnosu na gostovanje u Kragujevcu. Sigurno nam neće nedostajati motiva za sutrašnju utakmicu. Imaćemo dosta mladih igrača koji će početi susret, a ovakve utakmice za njih imaju poseban značaj. Naravno tu smo i mi iskusniji da im pružimo punu podršku i da ih predvodimo. Nadam se da će nam i vreme ići na ruku i da će teren biti nešto bolji nego u prethodn adva susreta. Siguran sam da će publika imati šta da vidi.

Novica Maksimović se nametnuo kao jedan najstandardnijih fudbalera Spartaka – Utakmica sa Zvezdom je jedna od najlakših, utakmica u kojoj nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Meč čekamo maksimalno spremni i motivisani. Izaćićemo na meč da probamo da se nadigravamo sa Crvenom Zvezdom i da ostvarimo što bolji rezultat. U ovom slučaju mislim da je i nerešeno jako dobar rezultat za nas.

Spartak će imati kadrovskih problema. Izostaje standardni napadač, Nemanja Milić zbog četvrtog kartona. Neće igrati ni Lazarević koji je prošlu utakmicu napustio u 17. minutu zbog povrede. Situacija sa Dukićem je bolja, ali je još neizvestan njegov nastup. Povredu vuče i Jočić koji je meč u Lučanima napustio u poluvremenu tako da je i njegov nastup pod znakom pitanja. 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search