Bačka slavila u prijateljskom gradskom duelu

Sre, 15.10.2014 - 00:14 -- dejan.vukovic

Bačka 1901 - Spartak 2:1 (1:1)

Subotica, stadion FK Bačka 1901. Gledalaca: oko 50. Sudija: Aleksandar Vasić (Subotica). Strelci: Lukić u 40. minutu (Spartak), Radosavljev u 15. i 65. minutu, oba iz penala (Bačka).

Bačka 1901: Gorjanac, Kiš, Damjanović, Svitić, Ušumović, Bačić, Radsavljev, Panić, Matić, Matijašević, Grubor. Igrali su još: Savović, Maksimović, Kalinić, Puhalak, Kozoš, Kemenj, Radić, Bajrami. 

Spartak: Lazović, Farkaš, Čiča, Štrbac, Mezei, Balabanović, Jočić, Lukić, Jakovljević, Georgijević, Zlatković. Igrali su još: Janković, Zec, Krmar, Ćalasan, Vojnić.

U superligakoj pauzi fudbaleri Spartaka su odigrali meč protiv Bačke u kojem su poraženi sa 2:1. Golubovi su igrali u značajno podmlađenom sastavu, a junak pobede Bačke bio je kapiten Srđan Radosavljev, koji je realizovao dva penala.

Spartak je počeo utakmicu šansom, već u trećem minutu za dobru poziciju se izborio Lukić, ali je šutirao pored gola. spartak je vršio pritisak, međutim do vodstva je stigla Bačka. igrao se petnaesti minut, kada je penal za crveno-bele iskoristio Radosavljev. Sjajnu akciju, nakon greške odbrane Bačke, imao je Zlatković, ali je od svega ispao samo korner. Spartak je izjednačio na 1:1 u 40. minutu, golom Lukića. 

U nastavku utakmice oba trenera su dosta menjala, a do dobrih šansi su prvi došli fudbaleri Spartaka, u 58. minutu, ali su neprecizni bili i Georgijević i Janković. Bačka je ponovo povela u 68. minutu, ponovo je najstrožu kaznu realizovao kapiten Srđan Radosavljev. Ostaće ubeležen i 80. minut u kome su šanse imale obe ekipe, za Spartak u vidu pokušaja Jankovića, a za Bačku Puhalaka.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search