Furcsán működött, csak úgy szórta a pénzt az előző szabadkai hatalom

Kategorija: 

Eltűnt technikai eszközökről, gondatlan kezelésről, szabálytalanságokról, valamint az 544 millió dinár értékű, a Harcosok sorakozója lakótelepen található városi medence tulajdonjogának tisztázatlan átírásáról tartott sajtótájékoztatót Szabadka polgármestere, Maglai Jenő.

Maglai Jenő érthetetlennek tartja azt, milyen elgondolásból íratta át Szabadka korábbi polgármestere a város nagy értékű úszómedencéjét a Stadion Kommunális Közvállalat nevére. Szintén nem tartja megmagyarázhatónak azt sem, hogy ezzel az értékkel nem növelték az üzemeltető közvállalat alaptőkéjét. Rövidesen hatályon kívül fogja helyezni a szabadkai polgármester az előző polgármester kézjegyével ellátott dokumentumot. Maglai rámutatott arra is, hogy ez a helyzet az épület üzlethelyiségeit és a bérbeadásból származó bevételt is érinti. „Az is érdekes, hogy miután ez a vagyon át lett könyvelve a JKP Stadionra, a közvállalat kezdte kiadni az üzlethelyiségeket magánszemélyeknek, illetve vállalatoknak. A közvállalatok nem adhatják a város vagyonát bérbe, csak az illetékes szakszolgálat adhatja ki harmadik személynek, törvényes procedúrán belül, licitációval. Ha nincs érdeklődő, akkor lehet csak kiadni közvetlenül.”

Maglai elmondta, a bevételek nem a város számlájára érkeztek így, hanem a közvállalatéra, ahonnan azt maga a Stadion használta fel saját céljaira. Egy belgrádi cég 7 évre vette bérbe a Harcosok sorakozója lakótelepen található kismedencét, mintegy 3 millió dinárért, de ugyanígy jogtalanul adtak ki területet kávézónak és fodrásznak is. A sajtótájékoztatón közölték azt is, hogy véleményük szerint az előző városvezetés nem kezelte a közpénzeket ésszerűen a technikai felszerelés tekintetében sem. Maglai Jenő polgármester: „Indokolatlanul magas áron lettek fényképezőgépek vásárolva, több mint 500-600-700 eurós fényképezőgépek. Amire nekünk kellenek, ma már 100-200 euróért is megfelelő fényképezőgépet lehet vásárolni.”

Fényképezőgépeken kívül 2000 eurós laptopokat, soha nem használt 8000 eurós nyomtatók vásárlását fizette a város. Ezen számítástechnikai eszközök egy részével el sem tudnak számolni, nem tudni kinek adták ki használatra - mondta a polgármester. Maglai Jenő elmondta, a Városházán 8 informatikus van munkaviszonyban, mégis másfél millió dinárt fizet a város a számítógépes programok fenntartására. A soha be nem fejezett 3600 eurós ISO standard bevezetése vagy 30 ezer eurós licitációt kezelő számítógép program szükségszerűsége is megkérdőjelezhető. Maglai Jenő, folyamatos tájékoztatást ígér a jövőben a további vizsgálatok eredményeiről.

Custom Search