Najava veslačke regate Vojvodina Open

Čet, 04.07.2013 - 17:15 -- dejan.vukovic

Za dane vikenda na Palićkom jezeru će se održati tradicionalna internacionalna veslačka regata "Vojvodina Open". Regatu organizuje Veslački savez Srbije i Vojvodine uz pokroviteljstvo Grada Subotice. U toku dva dana 6. i 7. jula na palićkom jezeru će se takmičiti 619 posada. U subotu 6. jula od 9h kreću kvalifikacione trke dok su finalne trke na programu od 15h. Regata se nastavlja u nedelju 7. jula takmičenjem od 8h. Očekuje se veliki broj i reprezentativnih posada (Srbije, Mađarske, Hrvatske) kojima će ova regata poslužiti za pripreme i uvežbavanje posada. Učestvovaće i posada osmerca koja je ove godine osvojila zlatnu medalju na Evropskom Prvenstvu u Minsku, među kojima je i junior Martin Mačković član VK Palić.

- Svake godine pokušavamo da podignemo ovu regatu na viši novo. Uprkos nešto manjem odzivu veslača, regata će biti sigurno kvalitetnija jer dolaze jače posade. Dolaze i reprezentativne posade kao i 26 klubova koji će imati svoje veslače na ovoj regati. Prvi dan će se takmičiti 452 posade, dok će drugi dan na jezero izaći 167 posada. Biće puno trka, kvalifikacija i očekujem veoma kvalitetno takmičenje. - isrtakao je trener VK Palić, Tomislav Zvekanović.

Aleksandar Ivković, trener juniorske reprezentacije očekuje kvalitetno takmičenje i pravu proveru za reprezentaciju. - Mi smo trenutno u fazi priprema za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Litvaniji. Ostvarili smo ove godine odlične rezultate na Evropskom prvenstvu. Osmerac je bio prvi, dubl skul je bio drugi sa time što su oborili i Svetski rekord ali posada Rumunije je bila još brža i veslači dvojca bez kormilara su bili treći. Zbog ovih rezultata očekujemo veoma kvalitetan nastup na Svetskom prvenstvu i nove medalje. Završen j eprvi deo priprema i ova regata će nam biti odlična za proveru i kontrolu forme pojedinih veslača.

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search