Fudbaleri Bačke savladali Mladost

Ned, 24.03.2024 - 14:08 -- dejan.vukovic

Bačka 1901 – Mladost (T) 1:0 (0:0)

Stadion „Kraj somborske kapije“. Sudija: David Zemko, Strelci 1:0 Vrana (66.).

Bačka 1901: Sabo, Ivković (46. Temunović), Bursać, Radmanović, Mezei, Milijašević, Arežina (od 78. Kujundžić), Glišović (69. Malenčić), Vrana (69. Bašić Palković), Nenadović (78. Šijačić), Matijašević. Trener: Aleksandar Kopunović.

Mladost: Barkoci, Jojkić (90. Grabež), Šijačić, Petrović, Radović Ognjen (29. Sel), Ćulibrk, Vinović, Grgić, Gašić Siniša, Radović Nemanja, Gašić Srđan (82. Ostojić). Trener: Oto Barta.

Fudableri Bačke upisali su drugu uzastopnu pobedu. Subotičani su na svom terenu savladali ekipu Mladosti iz Turije sa 1:0 mada su po prikazanoj igri zaslužili da rezultat bude i ubedljiviji. 

Od samog početka meča domaćini su preuzeli terensku inicijativu, stvarali prilike ali nisu uspeli da savladaju golmana Barkocija. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imali su u 35. minutu kada je nakon centaršuta golman gostiju bio spretniji od Matijaševića. 

Nije se puno promenilo stanje na terenu ni u nastavku utakmice. Prvu ozbiljniju priliku Bačka je imala u 57. minutu, Matijašević je uposlio Vranu, čiji mlak šut gosti izbijaju sa gol klinije. Usledili su još ofanzivniji napadi domaćina koji su sed isplatili u 66. minutu. Mladi Strahinja Vrana uputio je precizan i jak šut sa osamnaest metara i loptu poslao u mrežu. Nastavili su se napadi domaćina, međutim u slaboj završnici nisu uspevali da povećaju prednost. Gosti su se opredelili za čuvanje svog gola i nisu uspeli stvoriti ni jednu priliku za promenu rezultata. U samom finišu utakmice Bačka je mogla da duplira vodstvo, kada je Bašić Palković izbio sam pred gol protivnika, ali umesto u mrežu lopta zavšava tik pored giola. 

Tagovi: 
Custom Search