Učenice OŠ Jovan Jovanović Zmaj prvaci Srbije u futsalu

Pet, 12.05.2023 - 19:23 -- dejan.vukovic

Subotički školarci nastavili su sa izuzetnim sportskim rezultatima na školskim državnim prvenstvima.

Nakon velikog uspeha srednjoškolaca u futsalu od pre par dana kada su učenice Hemijsko-Tehnološke škole bile šampionke, a učenici TŠ "Ivan Sarić" vicešampioni Srbije uspeh su danas upotpunile i učenice OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" osvojanjem šampionske titule u konkurenciji osnovnih škola. 

Državno prvenstvo u futsalu za učenike i učenice osnovnih škola održano je na Srebrnom jezeru, 11. i 12. maja. Voljom žreba učenice OŠ Jovan Jovanović Zmaj iz Subotice igrale su u A grupi gde su zabeležile tri ubedljive pobede. Prvo su sa 7:0 savladale OŠ "Kosta Stamenković" iz Leskovca, zatim sa 6:0 OŠ "Svetozar Marković" iz  Rekovca i u zadnjoj utakmici u grupi OŠ "Vuk Karadžić" iz Sočanice sa 5:0. Najtežeg protivnika imale su u finalnom susretu gde su posle velike borbe savladale učenice OŠ "Dositej Obradović" iz Plandišta sa 1:0 i time postale šampionke Srbije. 

Za OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" nastupale su: Maja Medojević, Maša Marjanović, Ana Marjanović, Sara Sivić, Iva Miladinović, Nađa Nikolić, Nevena Tomović, Dunja Tonić. Profesor: Siniša Repija 

Custom Search