Veliki uspeh subotičkih gimnastičarki

Čet, 28.03.2024 - 00:37 -- dejan.vukovic

Subotičke gimnastičarke ostvarile su odličan uspeh na školskom Međuokružnom takmičenju. Potpuno su dominirale na takmičenju, osvojivši tri ekipne titule i jednu pojedinačnu čime su svi prvaci obezbedili plasman na Školsku Olimpijadu učenika Republike Srbije. 

Međuokružnog prvenstvo u ženskoj gimnastici održano je sredu 27. marta u Novom Sadu. Učenice subotičkih škola su na ovom takmičenju postigle izvanredne rezultate. U konkurenciji osnovnih škola V i VI razreda učenice OŠ "Jovan Mikić" osvojile su 1. mesto. Ekipu su sačinjavale: Leona Prčić (5/D), Laura Prčić (5/D) i Aleksija Roganović (5/D). Njih je predvodio nastavnik, Zdravko Cetić.

Isti uspeh subotičke gimnastičarke ostvarile su i u ekipnoj konkurenciji učenica VII i VIII razreda gde su najbolje bile učenice OŠ "Ivan Goran Kovačić". Ekipu u sastavu Martina Popov (8/1), Livia Molnar (8/1) i Tea Ujvari (7/1) predvodila je nastavnica Karolina Erčić.

Ekipno prvo mesto osvojile su i srednjoškolke. Učenice Srednje Medicinske škole su takođe bile prve sa ekipom koju su činile Nina Šabić (3/2), Katarina Milodanović (3/2), Miljana Pavković (3/2) i Sara Mihaljević (3/2). Njih je predvodila nastavnica Agneš Vil.

Uspeh u pojedinačnoj konkurenciji osvajanjem prvog mesta među učenicama Srednjih škola zabeležila je Nina Šabić učenica odeljenja 3/2 iz Srednje medicinske škole dok je druga bila Milka Gračan iz Hemijsko Tehnološke škole.

Sve tri ekipe kao i Nina  i Milka stekle su pravo učestvovanja na 12. Olimpijskim sportskim igrama učenika Republike Srbije koje će se održati u Novom Sadu od 24 do 30. maja ove godine.

Ličnosti: 
Custom Search