Inspira grupa dodelila stipendije najboljim studentima u Subotici

Pon, 26.12.2022 - 17:12 -- darko.kovacevic

Inspira grupa je šestu godinu zaredom, u okviru Inspira start programa, dodelila stipendije studentima Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici. Pored novčanog iznosa od 30.000 dinara mesečno u periodu od godinu dana, sedam studenata je dobilo praksu u kompaniji kako bi steklo praktična znanja neohodna za rad na tržištu, ali i mogućnost zaposlenja posle završenog fakulteta.

Proces selekcije podrazumevao je rešavanje zadataka i intervjue. Kako je navela Slađana Kovačić, iz odeljenja ljudskih resursa, ni ove godine nije izostala zainteresovanost studenata. Dobitnici stipendija su Kristina Kočiš, Filip Mačković i Nemanja Đaković sa VTŠ-a i Jovana Stojanović, Anđela Ćirković, Bojan Zmijanjac i Nikola Rakić sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Tanja Ikić, direktorka ljudskih resura Inspira grupe, iskoristila je priliku da se zahvali VTŠ-u i EF-u na velikoj podršci, ne samo na ovom, već i na drugim zajedničkim projektma i čestitala je stipendistima na smelosti da se prijave.

„Izuzetno mi je drago što nastavljamo sa višegodišnjom praksom stipendiranja studenata i što je unapređujemo svake godine. Ove godine smo odlučili da proširimo oblasti za koje se studenti mogu prijaviti, tako da osim tehničkih pozicija i marketinga, sada imamo stipendije za finansije i HR. Danas smo imali priliku da ugostimo 7 studenata koji su uspešno prošli proces selekcije i time osim novčane nagrade dobili priliku da steknu korisnu praksu i znanje. Konkurencija je bila ozbiljna, imali smo čak 55 prijavljenih,” kaže Tanja Ikić.

Inspira start programom kompanija želi da podrži mlade talente, vrati im veru da vredi ostati u Subotici i pruži im perspektivu karijernog razvoja.

„Stipendiju i praksu u Inspira grupi proveo sam u sektoru e-trgovine stičući nova znanja, konkretno na sajtu AutoHub i moram da priznam da mi je to iskustvo bilo veoma turbulentno i zanimljivo. Dobio sam mentora koji je jedan od najvećih stručnjaka u oblasti menadžmenta i digitalnog marketinga koji me je u startu bacio u vatru i zahtevao od mene da se što više posvetim biznisu i steknem razmišljanje jednog razvojnika. Sama ta praksa mi je pomogla kasnije prilikom selekcije za posao, jer sam stekao dovoljno znanja i znao sam kako da ga primenim. Sada svoje znanje i iskustvo dodatno širim u okviru Inspira grupe na sajtu Polovni Automobili,” istakao je Aleksandar Morača, jedan od prošlogodišnih dobitnika stipendije.

Do sada je 20 stipendista dobilo zaposlenje u Inspira grupi.

(tekst i foto: Inspira i subotica.com)

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search