Nastavak protesta poljoprivrednika

Pet, 12.08.2022 - 09:39 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Mirosalav Matković o vožnji u 15.15.
Mirosalav Matković o vožnji u 15.15.
Vinko Stantić
Vinko Stantić
Miroslav Matković
Miroslav Matković

U prilozima od jutros u 09.00, govore Miroslav Matković i Vinko Stantić koji pojašnjavaju zahteve istih. Što se tiče suše i definisanje iste je verovatno tema kojoj se mora dati pažnja jer ona nije svugde ista. I moralo bi se realno odrediti gde su ljudi pretrpeli gubitke a gde ne.

 

Dopuna u 17.15.

Pregovori sa Vladom Srbije očigledno se nastavljaju. Građani uglavnom uz poljoprivrednika.

Koordinatori iz Novog Sada za sada vode poljoprivrednike u akcijama.

Saobraćajna policija pazi da ne dolazi do incidenta, jer lako može da neko plane usled bezazlene situacije.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Nakon konferencije za novinare i razgovora sa poljoprivrednicima, Miroslav Matković je izjavio da se – poljoprivrednici povlače.

"Od prvog momenta moja vrata su, kao što sam to rekao i na prethodnoj konferenciji za medije, otvorena i za poljoprivrednike, i za sve građane Subotice, međutim, imali smo šumove u komunikaciji sa poljoprivrednicima. Sada je dogovoreno da se razgovara direktno sa mnom, bez posrednika, i izvesno je da nesporazuma više neće biti. Dogovor je da se u budućnosti razgovara o svemu, a prvi korak će biti načinjen već u ponedeljak, kada će predstavnik poljoprivrednika Miroslav Matković otići na sastanak sa predsednikom Pokrajinske vlade na temu plaćanja odvodnjavanja i suše. Na sastanku će biti objašnjeno koje su zakonske osnove za proglašenje vanredne...

detaljnije
Post date: Pet, 19.08.2022 - 10:10

Stižu vesti da su poljoprivrednici blizu dogovora sa Vladom Srbije, ali subotički seljaci ostaju ispred Gradske kuće. O čemu se zapravo radi, objašnjava Miroslav Matković, poljoprivrednik, inicijator protesta za Suboticu:

Prethodnih dana smo odlučili da smirimo tenziju, da pokažemo dobru volju.

Mi smo Imali prijem kod gradonačelnika Subotice, prvi dan kad smo izišli na ulice. On se ogradio da nije u njegovoj nadležnosti da proglasi elementarnu nepogodu zbog suše, nego nas uputio na republičke organe.

Tako sam zakazao prijem kod premijerke Vlade Srbije Brnabić. Prijem je održan u ponedeljak, 15. avgusta. Bilo je prisutno osam delegata poljoprivrednika iz čitave Srbije. Bilo je predviđeno 4 tačaka, što su naši zahtevi: otkupna cena suncokreta, otkupna cena mleka,...

detaljnije
Post date: Sre, 17.08.2022 - 11:25

Jutros (ponedeljak, 15. VIII) su poljoprivrednici blokirali glavnu raskrsnicu (Maksima Gorkog - Đure Đakovića). Plan je da blokada traje do 20 časova. Poljoprivrednici izjavljuju da ne odustaju od blokade do ispunjenja njihovih zahteva.

Na svakih 90 min saobraćaj će biti propuštan 30 min.

Post date: Pon, 15.08.2022 - 11:11
Fotografija od 12. avg.

U subotu 13.avgusta:

U 11.00 sati će ponovo doći do usporavanja saobraćaja u centru grqda. Traktori krecu kao i juče u dva pravca iz Štrosmajerove ka Dispanzeru i ka Zagrebackoj ulici.
...
detaljnije
Post date: Sub, 13.08.2022 - 16:38

Vidno neraspoložen, gradonačelnik Stevan Bakić, u pratnji člana Gradskog veća zadužen za privredu Srđana Samardžića i Grgura Stipića, šefa Službe za poljoprivredu i poljoprivredno zemljište, održao je press konferenciju gde je izneo svoje zaključe i opažanja vezano za protest poljoprivrednika koji je započeo juče i u našem gradu, navodeći hronologiju događaja i njegove aktivnosti pri tome.

Uglavnom poljoprivrednici su nezadovoljni i protestuju na spore reakcije Vlade Srbije, a ko ne bi, u ovakvoj godini i vremenu koje nas je zadesilo.

Ovog puta poljoprivrednici su "ujedinjeni" i imaju očigledno dobru subkoordinaciju, "nešto kao jedan za sve...

detaljnije
Post date: Čet, 11.08.2022 - 18:28
Custom Search