Položen kamen temeljac Doma kulture na Paliću - deo 1

Sub, 27.10.2018 - 11:10 -- nikola.tumbas

Dolazak zvanica na gradilište...

Više o ovoj temi...

Timea Horvat, menadžer projekta „Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja“ obišla je danas gradilište mađarskog doma kulture na Paliću koji se gradi u okviru IPA projekta u kojem je izgrađen i srpski kulturni centar u Morohalomu.

Izražena je nada da će se objekat završti na vreme po dinamici radova uprkos vremenu koje usporava radove na izgradnji - pokrivanju krova.

Zanimljivost je da na ovom objektu rade tesari iz Indije, koje je kompanija „Modulor“ iz Beograda, prva legalno "uvezla" da rade u Srbiji, pa i na palićkom gradilištu.

Izjava u prilogu...a u nastavku info sa www.subotica.rs

Zamenica gradonačelnika Timea Horvat...

detaljnije
Post date: Pon, 24.06.2019 - 11:10

Susretanja na gradilištu...

Post date: Sub, 27.10.2018 - 11:50

Na Paliću je danas položen kamen temeljac za Mađarski kulturni centar. Objekat se gradi u Bohinjskoj ulici, prostiraće se na oko 800 kvadratnih metara i deo je projekta „Colourful Cooperation“ („Raznobojna saradnja“) vrednog 3,7 miliona evra koji se realizuje u okviru evropskog Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. U okviru istog projekta gradi se i Srpski kulturni centar u Morahalomu. Radovi su u završnoj fazi i otvaranje objekta očekuje se početkom naredne godine.

Podsekretar u Sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović rekao je, obraćajući se prisutnima, da realizacija ovog projekta daje snažan podsticaj razvijanju ukupnih kulturnih veza između srpskog i...

detaljnije
Post date: Sub, 27.10.2018 - 11:40

Na današnjoj press konferenciji na Velikoj terasi na Paliću održana će se promocija projekta izgradnje Doma kulture na Paliću, u sklopu projekta „Colourful Cooperation“ koji grad Subotica realizira u okviru europskog Interreg – IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Srbija.

Predstavnicima medija su se obratili: zamjenica gradonačelnika grada Subotice i odgovorna menadžerica projekta „Colourful Cooperation“ Tímea
Horvát, članica Gradskog vijeća zadužena za područje kulture, Miroslava Babić, predsjednica Mjesne zajednice Palić, Márta Dobó i Ákos Újhely i, član Gradskog vijeća zadužen za područje gospodarstva.

Izjave u prilozima...

Post date: Pet, 17.08.2018 - 12:03

Ugovor o gradnji Mađarskog kulturnog centra na Paliću, danas su, u Medija centru Gradske kuće, potpisali zamenica gradonačelnika Grada Subotice Timea Horvat i Damir Lunić, tehnički direktor kompanije „Modulor“ iz Beograda, koja će izvoditi radove. Investicija se realizuje kao deo prekograničnog IPA projekta Mađarska – Srbija, u okviru projekta  „Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja“, u okviru koje će se izgraditi Srpski kulturni centar u Morahalomu i Mađarski kulturni centar na Paliću.

Partneri na projektu, kako je tom prilikom istakla Timea Horvat, su DKMT Evroregionalna razvojna agencija iz Segedina, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu, Grad Subotica i Udruženje mladih za razvoj...

detaljnije
Post date: Uto, 24.07.2018 - 17:49
Custom Search