Градоначелник обишао завршне радове на рехабилитацији обилазнице око Палићког језера

Pet, 26.08.2022 - 23:28 -- nikola.tumbas
Stevan Bakić o radovima na infrastrukturi
Stevan Bakić o radovima na infrastrukturi
Goran Janković o radovima kompanije Vojput
Goran Janković o radovima kompanije Vojput

Градоначелник Стеван Бакић, директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Огњен Голубовић и власник и директор компаније „Војпут“ Горан Јанковић, обишли су данас завршне радове на рехабилитацији Новосадског пута, односно обилазнице око Палићког језера. Градоначелник Бакић је, том приликом, казао да је за радове на рехабилитацији коловоза у дужини од око пет километара, ширине седам метара, издвојено 72 милиона динара и да је та инвестиција реализована у оквиру пројекта „Изградња и рехабилитација саобраћајне инфраструктуре у граду Суботици“ за коју је, у марту ове године, у Новом Саду, у име суботичке локалне самоуправе потписао уговор између Града Суботице и Управе за капитална улагања АП Војводине о додели средстава у висини од 170 милиона динара.

„С обзиром на то да ова саобраћајница представља један од приступа туристичком делу Палића, изградња коловоза на обилазници око Палићког језера ће, извесно је, додатно оснажити понуду Палића као препознатљиве туристичке дестинације”, истакао је градоначелник Бакић.

Додао је да ће у оквиру овог пројекта ускоро почети и радови у шест улица и навео да су то улице – Милована Глишића у Месној заједници „Александрово”, Розике Вуковић и Вишњина у МЗ „Љутово”, 4. јула у МЗ „Келебија”, Змај Јовина у МЗ „Вишњевац” и Самоборска у МЗ „Мали Rадановац”.

Вредност тих радова износиће око 88 милиона динара. У циљу равномерног развоја путне инфраструктуре на територији града Суботице, ове године акценат смо ставили на изградњу саобраћајница у приградским месним заједницама. Искористио бих ову прилику да изразим захвалност Покрајинској влади и председнику Покрајинске владе Игору Мировићу на огромној подршци коју дају граду Суботици, а уговор који смо потписали у марту показатељ је изванредне сарадње два нивоа  власти, покрајинске и локалне”, нагласио је Бакић.

Непоменуо је да је  у току израда техничике документације за изградњу коловоза у 17 улица на територији града Суботице, чиме се, како је рекао, обезбеђују услови да Град Суботица у наредном периоду аплицира за додатна средства код виших нивоа власти.

И данас ћу, као што ћу то увек чинити зато што је истина, да истакнем да је основа за израде документације, за наша планирања, за изградње, реконструкције, за све – политика мира и стабилности коју  води председник Србије Александар Вучић. Ништа од планираног не бисмо могли да спроведемо у дело да немамо мир и стабилност. И зато и имамо тај економски развој, не само нашег града него и државе Србије“, подвукао је градоначелник Стеван Бакић.

Горан Јанковић је рекао да је рехабилитација коловоза на овој саобраћајници само још један од показатеља колико држава Србија инвестира у инфраструктуру и колико је ово битно за нашу земљу и грађане Србије.

У овој години смо завршили рехабилитацију 40 километара ауто-пута од Хоргоша до Бачке Тополе, почињемо са рехабилитацијом друге стране у дужини од 30 километара, а урадили смо и деонице  Суботица-Бајмок, Шантић-Милетић, Милетић-Сомбор, Апатин–Сомбор и  Сомбор-Бачки Брег. То су заиста велике инвестиције, значајне за овај део Србије, којима се побољшава живот грађана, унапређује индустрија и привлаче инвеститори. Задовољан сам што ће се и убудуће наставити са улагањима у путну инфраструктуру и што коначно имамо потпуну сигурност у констатност посла“, нагласио је Јанковић.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search