KARTON - POZIV PISCIMA I UMETNICIMA / FELHĐVĐS ĐRí“K í‰S Kí‰PZí•Mí›Ví‰SZEK SZĐMĐRA

Sre, 23.02.2011 - 12:32 -- daniela.mamuzic

POZIV PISCIMA I UMETNICIMA

Poštovani autori,
pozivamo vas da se uključite u kreiranje novog, 7. broja kultur-propagandnog lista KARTON! Tema aktuelnog broja u izradi je BELI ZEC:

BELI ZEC

Alisu u zemlji čuda vodi beli zec, jedan od simbola koji se javlja u halucinacijama i iluzijama, možda i ludilu. Ubrzanošću i proganjajućim osećanjem nedostatka vremena, stalnim gledanjem na sat u večitoj žurbi bez predaha, zar nismo postali slični Alisinom belom zecu?
Strah, kao svakodnevni n/začin života, čega se plašimo? Ko je naša gramziva kraljica? Kakvi su naši svetovi iza ogledala?
Zec kao objekat eksperimenta = čovek u gomili, jednoličan, bezličan, kao objekat eksperimenta jačih/moćnijih.
Mađioničari i zečevi u našem društvu, ko zauzima čiju poziciju, ko koga vuče za nos a ko/ga za uši?
Ljubimac ili zver? Otelotvorenje straha ili umiljatosti? Kukavičluka ili lukavštine?
Beg kao jedini način spasenja?
éta nam donosi kineska godina zeca? Brze korake i lak san?
Zec i kornjača, paradoks, lenjost, prepotentnost...
Simbol plodnosti i razmnožavanja.
Provokativna Plejboj zečica.
Uskršnji zeka koji skuplja šarena jaja.
U kom grmu leži zec?

Radove moŽete pisati na srpskom, hrvatskom, mađarskom, engleskom, nemačkom i francuskom jeziku!

Očekujemo vaše eseje, priče, fotografije, likovne radove, drame, stihove, basne, bajke najkasnije do 1. aprila na adresi: [email protected] Za one koji se prvi put susreću sa ovim časopisom, prethodnih pet brojeva mogu pročitati na sajtu FOKUS Fondacije: www.fokus-su.rs, u odeljku Download.

Svaki broj časopisa pored tematskog dela sadrži i odeljke Proza, Poezija, Geto poezija, Esej, Drama i Visual (koji je posvećen predstavljanju umetnika i njihovih radova), te očekujemo i vaše radove koji nisu vezani za temu broja.

Redakcija časopisa će od svih pristiglih radova odabrati one koji će ući u sledeći broj.

www.fokus-su.rs

.........................................................

FELHÍVĆS ÍRÓK ÉS KÉPZÕMÛVÉSZEK SZĆMĆRA

Kedves szerzők,
ezúton hívunk fel mindenkit, hogy vegyen részt a Karton című kultur-propaganda lap soron következő, 7. számának elkészítésében. A szám témája FEHÉR NYÚL:

FEHÉR NYÚL

Alice-t a fehér nyúl vezeti a csodák országába, az a fehér nyúl, amely ugyanakkor a hallucinációkban, az illúziókban, vagy esetleg az őrületben megjelenő szimbólum is. Az életidő felgyorsulásával és az időhiány kísértő érzésével, a szünet nélküli örökös sietségben az órára való folyamatos tekintgetéssel mi magunk is ilyen, Alice-féle fehér nyúlhoz válunk hasonlóvá. De mi is a mindennapi életünkben folyamatosan jelenlévő félelem tárgya? Ki a mi kapzsi, mohó királynőnk? Milyen is valójában a tükör mögötti világunk?
A nyúl mint a kísérlet tárgya olyan, mint az egyes ember az arctalan tömegben, mint az ugyanaz sokszorozódása, mint az erősebb által meghatározott személytelen, kísérleti tárgy.
A környezetünkben egyesek a bűvész, mások a nyúl szerepét töltik be, egyesek vezetnek, másokat az orruknál vagy a fülüknél fogva vezetnek meg.
Kedvenc vagy fenevad? A félelem vagy pedig a nyájasság megtestesülése? Gyávaság vagy éppen ravaszság?
Menekülés, mely a megváltás egyedüli módja?
Mit hoz a kínai horoszkóp szerinti 2011-es év, a nyúl éve? Inalást vagy pedig könnyű álmot?
A nyúl és a teknős: paradoxon, lustaság, fölényesség...
A termékenység és a szaporodás szimbóluma.
Provokatív Playboy-nyuszi.
Húsvéti nyúl, aki a tarka tojásokat gyűjti.
Hol lakik a nyúl?

A munkákat szerb, horvát, magyar, angol, német és franci nyelven is írhatjátok!

Minden tematikus szám, a tematikus blokk mellett tartalmaz egyéb rovatokat is. Így: próza, vers, esszé, dráma, vizuális művészetekkel foglalkozó rovatokat is. Tehát nem csak a tematikával kapcsolatos írásokat várunk tőletek, hanem attól függetlenül is küldhettek más egyebet, írást és képzőművészeti alkotást a legújabb számba.

Várjuk esszéiteket, fotóitokat, képzőművészeti alkotásaitokat, drámáitokat, meséiteket és tündérmeséiteket... április 1-ig, az [email protected] címre. Azok, akik első alkalommal hallanak a lapról, megtekinthetik az előző öt számot a FOKUS Ifjúsági Alapítvány weboldalán a www.fokus-su.rs címen. Itt az előző számok PDF formátumban le is tölthetőek.

A beérkező alkotások közül a folyóirat szerkesztősége választja ki azokat a munkákat, amelyek megjelennek majd a következő Kartonban.

www.fokus-su.rs

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
prog_id: 
6 843
Vreme održavanja - početak: 
Sre, 23.02.2011 (All day)
Vreme održavanja - kraj: 
Pet, 01.04.2011 (All day)
Kategorija: 
Custom Search