Tema 8. broja Kartona

Pet, 14.10.2011 - 12:59 -- daniela.mamuzic

Pozivamo vas da se uključite u kreiranje novog, 8. broja kultur-propagandnog lista KARTON! Tema aktuelnog broja u izradi je SUMRAK:
Sumrak je jedan od omiljenih mizanscena filmova jeze, horor romana, gotik poezije..
Sumrak je mala smrt, smrt dana.
U sumrak - jeza se uvlači pod kožu. Šta donosi noć? Kakve kreature mraka izlaze iz svojih mračnih skloništa? Šta nas čeka iza ćoška?

U sumrak - vampiri se bude. Da li su vampiri poslednji romantici željni večne ljubavi? Zašto su prikazani tako mistično lepi, nežni i melanholični? Njihovi zubi piju naš strah, dok čeznemo za njihovim orgazmičkim ujedom.
U sumrak - strah je naš jedini odani prijatelj. Šta nas to ipak privlači? Zašto moramo da zavirimo u mističnu kuću gde više niko ne živi?
Zašto netremice gledamo kako se kroz maglu sumraka smrt približava sporednom liku u filmovima jeze?
Od čega strepimo kada idemo... u susret sumraku?

Radove možete da pišete na svom maternjem jeziku.
Vaše eseje, priče, fotografije, likovne radove, drame, stihove, basne, bajke... možete da šaljete sve do 15. novembra 2011. na adresu: [email protected]. Za one koji se prvi put susreću sa ovim časopisom, prethodnih pet brojeva mogu pročitati na sajtu FOKUS Fondacije: www.fokus-su.rs, u odeljku Download.
Svaki broj časopisa, osim tematskog dela, sadrži i odeljke Proza, Poezija, Geto poezija, Esej, Drama i Visual (koji je posvećen predstavljanju umetnika i njihovih radova), tako da očekujemo i vaše radove koji nisu vezani za temu broja.
Redakcija časopisa će među prispelim radovima odabrati one koji će ući u sledeći broj.

www.fokus-su.rs

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
prog_id: 
7 584
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 14.10.2011 (All day)
Vreme održavanja - kraj: 
Uto, 15.11.2011 (All day)
Kategorija: 
Custom Search