Maču Pikču (Maccu Picchu) - IZGUBLJENI GRAD

Čet, 31.05.2012 - 10:50 -- daniela.mamuzic

Predavanje o tajnama izgubljenog grada Maču Pikču (Peru) održaće se u petak, 15. juna u Omladinskom klubu "Skladište" sa početkom u 20 časova.
Izgrađen kao kraljevsko utočište za vladara Inka Pačakutija, sakriven među grebenima Anda, izmaglicom obavijeni vrh Maču Pikčua oduvek je privlačio istraživače, arheologe, ezoterike i ostale radoznalce, od kako ga je američki istraživač Hairem Bingam otkrio jula 1911. godine. Smešten u dolini reke Urubamba, u blizini Kuska, ovo svetilište Inka jedno je od najznačajnijih arheoloških nalazišta u svetu.

Danas, više nego ikad, Maču Pikču svojom dramatičnom lepotom i zagonetnom prošlošću privlači savremene hodočasnike sa svih meridijana, otkrivajući fascinantnu storiju o svom nastanku.
Sa tajnama izgubljenog grada Maču Pikčua upoznaće nas Mirjana Stanojlović, profesor engleskog jezika i književnosti, prevodilac i pisac eseja i putopisa koje objavljuje na sajtovima B92, Klub putnika, u časopisu "Travel" i "Politici". Držala je, takođe, predavanja o evropskim i svetskim destinacijama u Domu kulture u Čačku, Institutu Servantes i Kolarčevoj zadužbini.

http://danilokis.rs

Vrsta događaja: 
prog_id: 
8 210
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 15.06.2012 - 19:30
Kategorija: 
Custom Search