LEDOLOMAC PREDSTAVLJA: DANIJEL ČAVIĆ

Čet, 01.11.2012 - 12:08 -- daniela.mamuzic

"STAKLENI RAJEVI / BUDILNIK NA GROBLJU" DANIJELA ČAVIĆA

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" je u oktobru 2011. godine, u cilju podsticanja kulturne produkcije i pružanja podrške mladim autorima ili grupama autora sa teritorije Grada Subotice, raspisala Konkurs za prvo autorsko delo - LEDOLOMAC. Konkurs je bio osmišljen sa namerom da ohrabri mlade autore da realizuju svoja prva umetnička dela i na taj način probiju led do umetničke i stručne publike.
U četvrtak, 22. novembra, sa početkom u 19.30 sati u Omladinskom klubu "Skladište" biće predstavljena knjiga "Stakleni rajevi / Budilnik na groblju" Danijela Čavića, dobitnika na konkursu LEDOLOMAC. U razgovoru povodom knjige, pored autora učestvuje i Andrej Radulović, direktor Izdavačke kuće "Orfeus" iz Novog Sada, u čijem izdanju, u biblioteci "Dela", je objavljena ova pesnička knjiga.

Danijel Čavić je rođen 10. februara 1988. u Subotici. Nakon završene gimnazije, upisuje se na Fakultet za umetnost i dizajn u Beogradu, odsek grafički dizajn i vizuelne komunikacije, gde oktobra 2011. polaže poslednji ispit i stiče diplomu. Umetnošću se bavi u širokom spektru; koji obuhvata slikarstvo, vajarstvo, fotografiju, film i animaciju. Takođe, važno mesto u njegovom opusu zauzima poezija - jula 2012. godine izdavačka kuća Orpheus iz Novog Sada objavljuje zbirku pesama "Stakleni rajevi / Budilnik na groblju", koja je predstavljena na Beogradskom sajmu knjiga. Učesnik je mnogih izložbi iz oblasti likovne umetnosti u zemlji i inostranstvu. Živi i stvara u Subotici i Beogradu.

Vrsta događaja: 
prog_id: 
8 507
Vreme održavanja - početak: 
Čet, 22.11.2012 - 19:30
Kategorija: 
Custom Search