pannon rtv

Kategorija: 

A szabadkai szervezetek jó pályázatokat írnak

 
Vajdaságból 61 pályázat nyert a Magyarország-Szerbia IPA Határon Ćtnyúló Együttműködési Program harmadik kiírásán. Ezek közül 16 projektet Szabadka város területéről nyújtottak be. A nyertes pályázókat ma Modest Dulić polgármeser fogadta.
Szabadka megőrizte vezető helyét az uniós előcsatlakozási alapok lehívásában. A polgármester büszke rá, hogy a szabadkai szervezetek elsajátították a projektalapú gondolkodást, a problémák felismerését és megoldását.
Modest Dulić polgármester: "A határon átnyúló programokon megítélt támogatások egy harmadát városunk nyerte. Ez több százmillió dinárt jelentett az elmúlt két évben."
A város szempontjából a két legfontosabb projektum a Bajmok-Bácsalmás határátkelőre vezető út felújítására és a Zsinagóga szecessziós épületének rekonstrukciójára vonatkozik.
Dejan Vujinović IPA-koordinátor: "Szabadka területéről 16 projekt és 17 partner van azon a listán, akiknek fel lesz ajánlva, hogy aláírják a szerződést. Két-három héten belül tudni fogjuk, hogy ez a szám megmarad-e."
A két ország közötti határon átnyúló együttműködés következő pályázati kiírása 2014-re várható.
 
Custom Search