Pannon RTV hírek

Kategorija: 

Szabadkát vonzóvá kell tenni a befektetők számára

5 milliárd 660 millió dinár összegű lesz Szabadka város jövő évi költségvetése a javaslat alapján, amelyet ma a Városi Tanács tagjai megszavaztak. Az előterjesztés december 27-én kerül a Városi Képviselő-testület elé.

A Városi Tanács ülésén mind a 25 napirendi pontot elfogadták. A jövő évi költségvetés számértékben ugyan több mint a 2012-es, de a 10 százalékos inflációt figyelembe véve, reálértékben kevesebb - mondja Modest Dulić. Szabadka polgármestere: "Teljes politikai egyetértésre jutottunk a költségvetést érintő két ponttal kapcsolatban. Egyrészt a büdzsé fejlesztő jellegű kell, hogy legyen, másrészt pedig szociálisan felelősségteljes. További beruházásokat igényel az infrastruktúra, különösképpen az üzleti és gazdasági övezetben. Vonzónak kell lennie a városnak a külföldi befektetők számára, amelyben a beruházások megtérülnek."

A tervek szerint jövőre a város 160 millió dinárt költ majd az ipari zónák fejlesztésére. 20 millió dinárt különítenek el a jövő évi költségvetésből a szociálisan hátrányos helyzetű családok gyermekeinek megsegítésére, étkeztetés formájában. Ez mintegy 1300 gyermeket érintene.

Kolekcija članaka: 

Više o ovoj temi...

Engedik ki a rabokat Szabadkán is

Eddig 17 fogoly szabadult az amnesztia törvénynek köszönhetően a szabadkai börtönből. Még 17 személyt helyeznek szabadlábra. A szabadkai börtönben 300 elítélt van, ez a szám meghaladja a börtön kapacitását.

Post date: Sre, 19.12.2012 - 19:10

Örömteli nap a hajdújárási Lurkóházban

Nagy volt az öröm a hajdújárási Lurkóházban. Ma sokan megajándékozták a gyerekeket, többek között Magyarország szabadkai főkonzulja is.

A gyerekek pakolták be a konzulátus kombijából az ajándékokat. Korsós Tamás a régi emlékeket idézte fel. Magyarország szabadkai főkonzulja azt mondta, több mint két évvel ezelőtt az akkori magyar köztársasági elnök, Sólyom László látogatásakor együtt jártak a hajdújárási Lurkóházban. Korsós Tamás: "Azóta a főkonzulátus minden évben megszervezi a gyűjtést. Egy koncerten is kiraktuk tavaly a pénzesládát, idén is összegyűlt annyi, hogy támogassuk a Lurkóházat. Ameddig én leszek itt a főkonzul, ez a hagyomány nem változik."

A csomagok mellett a főkonzul átadott Kovács Sebestyén...

detaljnije
Post date: Sre, 19.12.2012 - 19:10
Custom Search