Skarabej info - Pregled dana

Kategorija: 
    U subotu 17.maja u čak 120 gradova širom Srbije realizovan je jedinstven umetnički spektakl - „Noć muzeja“ kada se mnogima pružila prilika da sa jednom ulaznicom u sitne sate obiđu lokalne muzeje I galerije, pogledaju gostujuće izložbe, uživaju u koncertima, svirkama I uličnim performansima. Ove godine Gradski muzej Subotica obeležio je 60 godina formalnog postojanja mada se pokretanje muzejske delatnosti veže za 1892. (muzejsko društvo). Muzej danas čuva 40 000 predmeta, stalna postavka broji 1 000 predmeta. U okviru Muzeja radi ogranak u Bačkoj Topoli.  Ljubitelji umetnosti u sklopu manifestacije Noć muzeja u našem gradu mogli su da isprate obeležavanje 60 godina izložbeno izdavačke delatnosti muzeja , pogledaju legate umetničkog odeljenja Muzeja, prisustvuju projekciji filma o vajarki Ani Bešlić autora Rajka Ljubiča, projekciji filma o Šandoru Lifki –pioniru kinematografije u Subotici. Pored Gradskoj muzeja manifestacija je obeležena I u Galeriji “dr Vinko Perčić” i Modernoj galeriji “Likovni susret”. Najveće interesovanje I najviše posetilaca u noći 17.maja posetilo je Likovni susret gde je u toku izložba slika autorke Milene Pavlović Barili a ujedno je održana I revija haljina iste autorke.


Više o ovoj temi...

 Sutra od 08:00 do 13:00 časova u Subotici  bez struje ulice Leonarda Davinčija, Aranj Janoša, Mladenovačka, Stubička, Brionska i Indire Gandi. Takođe od 07:00 do 12:00 časova u Subtici bez struje ulice Branislava Nušića od Vladimira Nazora do Đure Đakovića, desna strana Korzoa od Vladimira Nazora do Đure Đakovića, mali pasaž između Branislava Nušića i Korzoa i leva strana Vladimira Nazora.Od 08:30 do 11:00 časova na Paliću bez struje će biti ulice: Kanjiški put od Obilaznog puta prema Barskoj i početak Barske.


Post date: Pon, 19.05.2008 - 13:53
    Odeljenje transfuziologije tokom protekle nedelje prikupilo je 116 litara krvi od 256 davalaca. Zabeleženo je I  37 novih davalaca a od višestrukih istakli su se Fabijan Karolj I Josip Ivković koji su krv dali 87.puta kao I Eva Pek koja je krv dala 60.put. Ekipa transfuziologije sutra će biti u Višoj tehničkoj školi od 7 I 30 do 9 I 30 , 21. maja u Novom Žedniku od 8 do 10 odnosno 22.maja u Martonošu.
Post date: Pon, 19.05.2008 - 13:53
   Sutra u 19 časova u Domu kulture u Tavankutu održaće se tribina za  poljoprivrednike, čiji će domaćin biti Daniel Kovačić, kandidat koalicije "Za evropsku Vojvodinu" za poslanika u Skupštini Vojvodine na kojoj će biti predstavljeni pokrajinski fondovi, a gosti su i dr Milan Petrović, državni sekretar za poljoprivredu i Slobodan Teofanović, zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.
Post date: Pon, 19.05.2008 - 13:53
    Takmičari Palića učestvovali su u subotu na drugoj regati kupa Srbije u veslanju u Beogradu kada su  postignuti sledeći  rezultati :  Kukla Andrea i Abraham Adrien osvojile su drugo mesto u dublskulu za kadetkinje ,Levai Doroća i Bošnjak Sibila peto mesto u dublskulu za kadetkinje, Vaš Laura treće mesto u skifu za seniorke ,Lajko Bernadeta četvrto mesto u skifu za seniorke ,Mozogi Emel treće mesto u skifu za kadetkinje dok su Bošnjak Sabolč, Purucki Čaba, Mačković Martin i Čeke Levente osvojili treće mesto u četvercu skul za pionire.


Post date: Pon, 19.05.2008 - 13:53
    Sutra u apoteci ogranak 2 (kod Sinagoge) u periodu od 10,00 do 14,00 časova održaće se prezentacija preparata nemačkih farmaceutskih kuća MERZ i QUEISSER. U pitanju su vitamini i specijalne formule za lepotu, sa kojima će zainteresovani posetioci moći da se upozanju, kao i da kupe, a biće podeljeni i besplatni uzorci.


Post date: Pon, 19.05.2008 - 13:53
Custom Search