Skarabej info - Pregled dana

Kategorija: 
Carine će od sledeće godine biti smanjene i za polovna vozila, koja su proizvedena u Evropskoj uniji, saznaje se u ministarstvu ekonomije. Od 1. januara 2009. carine na uvoz automobila u Srbiju biće prepolovljene sa 20 na 10 odsto, dok bi do 2011. godine, kako je dogovoreno s predstavnicima Fijata, carine mogle biti ukinute. Najavljeno smanjenje carina za 10 odsto obradovalo je one koji planiraju da kupe nov ili polovan automobil. Tržište je trenutno u usponu i ove godine očekuje se rekordna prodaja od 45.000 hiljada novih automobila. Posle vesti o smanjenju carina mnogi će kupovinu odložiti za 2009. godinu jer će time uštedeti 1000 na jeftinijim modelima, a skoro 2000 na automobilima koji koštaju više od 20.000 evra. Automobili iz Evropske Unije biće od 1. januara carinjeni po stopi od 10 odsto, a automobili sa drugih tržišta, stopom od 14 odsto. Ova razlika odnosiće se i na, kod nas veoma popularna vozila sa južnokorejskog tržišta.

Više o ovoj temi...

Republička agencija za nacionalni internet domen Srbije saopštila je da je završena preregistracija .yu domena u .rs domen.

Kako se navodi, ukupno je registrovano 34.615 domena u .rs registru, od čega je iz .yu domena preregistrovano 19.372. RNIDS podseća da je u .yu registru bilo registrovano oko 40.000 domena i ističe da su pravo prvenstva pri preregistraciji izgubili svi koji to nisu uradili do danas. Sajtovi koji žele da i dalje zadrže slično ili isto ime koje su imali u .yu registru mogu da pokušaju da registruju željeno ime od ponedeljka 15. septembra preko ovlašćenih registara. Kako ističe RNIDS, u ponedeljak u 12.00 biće pušteni u promet svi...
detaljnije
Post date: Čet, 11.09.2008 - 15:22
Predsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Andraš Agošton predložio je u pismu upućenom lideru Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanu Pastoru da tri vojvođanske mađarske stranke, članoce Mađarske koalicije, održe konsultacije i usaglase stavove o sadržaju Zakona o nacionalnim savetima, još pre nego što ministar za ljudska i manjinska prava bude imenovao ekspertsku radna grupu za pripremu nacrta zakonskog teksta.

U pismu Pastoru, Agošton iznosi stav da bi dva zahteva trebalo da predstavljaju minimum „ispod kojeg se ne može ići“, kada je o definisanju ovog zakona reč. Prvi je da se manjinski nacionalni saveti biraju na neposrednim, tajnim izborima, a drugi...
detaljnije
Post date: Čet, 11.09.2008 - 15:22
Sutra bez struje od 08,00 do 10,00 časova u Subotici u sledećim ulicama; Korzo- desna strana, Vladimira Nazora, Branislava Nušića, Cara Dušana, Ive Vojnovića, Cara Jovana Nenada, početak Vase Stajića, Trg Republike i zgrada Otvorenog Univerziteta.




Post date: Čet, 11.09.2008 - 15:22
Cena prirodnog gasa za domaćinstva trebalo bi od 1. oktobra da poskupi, dok će cena tečnog naftnog gasa koji se koristi kao auto-gorivo ostati nepromenjena jer se ona formira tržišno. Cena auto-gasa zavisi od cene sirove nafte, ali se ona formira tržišno, pa ne očekujem da će TNG poskupeti. S druge strane, cena prirodnog gasa zavisi od cene koju odredi isporučilac, kao i od politike koju naš distributer sprovodi.
Post date: Čet, 11.09.2008 - 15:22
U nedelju u 10,30 časova na Trgu žrtava fašizma povodom dana Rezervnih vojnih starešina položiće venac delagacija RVS Republike Srbije, RVS Republike Srpske i delegacija iz Mađarske. Nakon toga u 11,00 časova u Velikoj većnici Gradske kuće održaće se svečana sednica u Velikoj većnici gradske kuće u organicazciji Saveza rezervnih vojnih starešina Republike Srbije.

Povodom svečanosti gosti i delegati dolaze dan ranije u subotu, 13.septembra 2008. godine na Palić, a njihov doček se organizuje kod restorana «Fontana» u 19,00 časova sa strane Saveza rezervnih vojnih starešina Republike Srbije.

...
detaljnije
Post date: Čet, 11.09.2008 - 15:22
Custom Search