Pljačkaši lišeni slobode

Uto, 10.11.2009 - 15:02 -- urednik

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije, PU Beograd, PU Subotica i PTJ, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom u Subotici, lišili su slobode organizovanu kriminalnu grupu i to: ROBERTA KUKOLjA (1979), ZORANA DIMIĆA (1967), NEBOJŠU PEJIĆA (1970), MIROSLAVA MORAČU (1970), RADIVOJA SEKULIĆA (1979) svi iz Subotice zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela i to: teških krađa, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i trgovina ljudima.

Navedena lica su višestruki povratnici u vršenju krivičnih dela.

Organizovana kriminalna grupa je na području Subotice vršila krivična dela teške krađe, pri čemu su provale vršili obijanjem i sečenjem metalnih kasa, korišćenjem opreme za sečenje, na taj način su iz prodavnice oružja u Subotici «Tenex&Boldrini» izvršili krađu velike količine skupocenih pušaka i poluautomata, proizvođača «Luigi Franchi» «Fabarm», «P. Beretta», «Fausti Stefano» i veću količinu municije.

Pretresanjem stanova pronađena je veća količina opojne droge kokain, dve digitalne vage, pištolji bez dozvole koje je organizovana grupa koristila, kape «fantomke», veća količina zlata, deviznog novca i putničkih automobila koje su koristili.

Radivoje Sekulić, zaposlen kao policajac u PU Subotica, bio je član organizovane grupe i imao je zadatak da ih obaveštava o aktivnostima policije.

Beograd

Broj: 536/09

10. novembar 2009. godine

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search