Subotička biskupija ponovo u osveženom virtualnom svetu

Kategorija: 

Poštovani,

Subotička biskupija, koja okuplja najveći broj katolika na teritoriji R. Srbije, nastoji uhvatiti korak s iznimno dinamičnim promjenama u svijetu i u virtualnim prostorima. Nova vremena traže i nove načine naviještanja Evanđelja, a otvorenost prema novim komunikacijskim mogućnostima može otvoriti vrata tako željenom dijalogu Crkve sa svijetom posredstvom medija. Zbog toga je Subotička biskupija odlučila napraviti iskorak u svijet društvenih mreža.

Stoga Vas srdačno i radosno obavještavam, da je Subotička biskupija napravila svoju zvaničnu Facebook stranicu i YouTube kanal. U pripremi je i Instagram profil, a u početkom slijedeće godine će biti završen projekt izrade novog zvaničnog sajta Subotičke biskupije, o kojemu ćemo Vas blagovremeno obavijestiti.

Dostupne platforme su:

Facebook: https://www.facebook.com/subotickabiskupija/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCvTKIdw6xPe-CR3V1dP948Q

Na obje platforme prve objave sadrže božićnu poruku dijecezanskog upravitelja, mons. Ferenca Fazekasa. Video zapise i tekstualne objave s fotografijama zvaničnog fotografa Subotičke biskupije možete slobodno objaviti i koristiti.

Sve navedeno će ispoštovati govornu strukturu biskupije, tj. sadržaji će biti dostupni na mađarskom i hrvatskom jeziku, kao i na drugim jezicima koji se koriste na teritoriju biskupije.

U ime medijskog ureda Subotičke biskupije, najljubaznije Vas molim, da izvijestite javnost o ovim našim značajnim pothvatima i da zapratite naše sadržaje.

Za sva dodatna pitanja, stojim Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Hajnalka Illés

urednik profila Subotičke biskupije na društvenim mrežama

+381652788416

***

Tisztelt Címzettek,

A Szerbiában élő katolikus hívek legnépesebb egyházmegyéje a Szabadkai Egyházmegye. A digitális média megjelenése, az egyházak kommunikációját is változásra szólítja. Fontossá vált az online jelenlét, hisz a különböző közösségi média felületek, evangelizációs lehetőségeket is biztosítanak. A fentiek értelmében, a Szabadkai Egyházmegye fontosnak tartja, hogy az Egyház üzenete a lehető legtöbb módon és csatornán jelenjen meg.

Ezúton örömmel értesítem Önöket, hogy létrehoztuk a Szabadkai Egyházmegye hivatalos Facebook oldalát és YouTube csatornáját. Hamarosan az Instagramon is megtalálható lesz, jövő év elején pedig egy rendkívül fontos eredményről tudunk majd beszámolni Önöknek, a Szabadkai Egyházmegye új hivatalos honlapjának megjelenéséről. Ez utóbbi kapcsán külön értesítjük Önöket.

A jelenleg elérhető felületek:

Facebook: https://www.facebook.com/subotickabiskupija/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCvTKIdw6xPe-CR3V1dP948Q

Minden felületen tiszteletben fogjuk tartani az egyházmegye nyelvi összetételét, azaz bejegyzéseink magyar ill. horvát nyelvűek lesznek, emellett szükség szerint az egyházmegye más hivatalos nyelvein is. Első bejegyzéseink, msgr. Fazekas Ferenc, egyházmegyei kormányzó karácsonyi üzenetét tartalmazzák, amelyek szabadon felhasználhatóak ill. megoszthatóak. Kérem Önöket, hogy a fényképek felhasználása esetén tüntessék fel az egyházmegye hivatalos fényképészének nevét.

Az Egyházmegye Sajtóirodájának nevében, tisztelettel kérem Önöket, kövessék bejegyzéseinket és értesítsék a nyilvánosságot a fentiekről.

Minden egyéb kérdésben, állok rendelkezésükre.

Tisztelettel,

Illés Hajnalka

a Szabadkai Egyházmegye közösségi oldalainak szerkesztője

+381652788416

****
Subotička biskupija, koja okuplja najveći broj katolika na teritoriji R. Srbije, teži da uhvati korak s iznimno dinamičnim promenama u svetu i u virtualnim prostorima. Nova vremena traže i nove načine propovedanja evanđelja, a otvorenost prema novim komunikacijskim mogućnostima može da otvori vrata tako željenom dijalogu Crkve sa svetom putem medija. Zbog toga je Subotička biskupija odlučila da napravi iskorak u svet društvenih mreža.

Zato Vas srdačno i radosno obaveštavam, da je Subotička biskupija napravila svoju zvaničnu Facebook stranicu i YouTube kanal. U pripremi je i Instagram profil, a u početkom sledeće godine će biti završen projekat izrade novog zvaničnog sajta Subotičke biskupije, o kojemu ćemo blagovremeno da Vas obavestimo.

Dostupne platforme su:

Facebook: https://www.facebook.com/subotickabiskupija/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCvTKIdw6xPe-CR3V1dP948Q

Na obe platforme prve objave sadrže božićnu poruku dijecezanskog upravitelja, mons. Ferenca Fazekaša. Video zapise i tekstualne objave sa fotografijama zvaničnog fotografa Subotičke biskupije možete slobodno da objavite i da koristite.

Sve navedeno će da ispoštuje govornu strukturu biskupije, tj. sadržaji će biti dostupni na mađarskom i na hrvatskom jeziku, kao i na drugim jezicima koji se koriste na teritoriju biskupije.

U ime kancelarije za medije Subotičke biskupije, najljubaznije Vas molim, da javnost izvestite o ovim našim značajnim poduhvatima i da zapratite naše sadržaje.

Za sva dodatna pitanja, stojim Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Hajnalka Ileš

urednik profila Subotičke biskupije na društvenim mrežama

+381652788416

Custom Search