Rukometaši Spartaka i Vrbasa podelili bodove

Pet, 16.09.2022 - 23:31 -- dejan.vukovic

Spartak - Vrbas 28:28 (13:14)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 200. Sudije: Jovandić Vladimir i Sekulić Marko. Isključenja: Spartak 16 minuta, Vrbas 10 minuta. Sedmerci: Spartak: 2/2, Vrbas: 3/3 

Spartak: Momić 3, Miskin, Ivić, Milisavljević, Potpara, Gašić, Spremo 2, Radosavljević 10, Latković, Bošković 4, Bukvić 1, Rakić 6, Laković 2, Vojvodić. 

Vrbas: Zekić, Mićunović 1, Mirković 3, Vujičić, Kovačević B., Bosančić 5, Dragnić 4, Musić, bajrović, Kovačević R. 7, Roganović 4, Krivokapić, Papović 3, Vujović 1, Mirković, Skuban. 

Derbi meč prvog kola Super B lige završen je bez pobednika. Dva favorita za ulazak u viši rang opravdali su očekivanja, odigravši utakmicu u visokom ritmu sa velikom borbenošću svakog pojedinca. Domaćini mogu da žale za pobedom jer su imali četiri gola viška u 38. minutu, ali su do pobede mogli doći i gosti pošto su u finišu preokrenuli, vodili sa tri gola deset minuta pre kraja i imali zadnji napad za pobedu. 

Subotičani su nervozno ušli u utakmicu pa su nakon vodstva od 4:2 u 11. minutu dozvolili protivniku da u naredna tri minuta naprave seriju od 4:0 te golom Kovačević Radana povedu sa 6:4. Vrbas je iskoristio isključenja domaćih pa su u 20.minutu imali tri gola prednosti 7:10. Nisu se predavali domaći, golovima Radosavljevića i Boškovića poravnali su na 11:11 u 24. minutu. U poslednjem minutu novo izjednačenje donosi Uroš Radosavljević najefikasniji na današnjoj utakmicu sa 10 postignutih golova. Ipak tu nije bilo kraja uzbuđenjima, nesmotrenom igrom u odbrani prilikom poslednjeg napada Vrbasa u prvom poluvremenu  Spartak je zaradio dva isključenja i dosuđen sedmerac protiv njih koji je uspešno realizovao Kovačević nakon za sirene za kraj prvog dela, te se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom gostiju, 13:14. 

Prvi napad u nastavku susreta realizovali su gosti preko Papovića, 13:15. Usledio je period najbolje igre Spartaka na utakmici. Čvrstom odbranom i dobrim akcijama u napadu napravili su seriju od 8:2 i u 38. minutu nakon pogotka Radosavljevića imali prednost od 21:17. Činilo se da su domaći igrači slomili otpor upornog Vrbasa i da će meč sigurno privesti kraju.

Međutim, Vrbašani su znali da uzvrate, za sedam minuta igre i nakon tri vezana gola raspoloženog Radana Kovačevića na semaforu je stajalo 22:22. Par minuta kasnije Vrbas je imao i dva gola viška, 23:25. Uspeli su Subotičani da se trgnu, golovima Radosavljevića i Momića došlo je do novog izjednačenja na utakmici, 26:26 u 53. minutu. Povredio se Rakić u igri domaćih što je znatno uticalo na njihovu igru, ipak su uspevali da drže priključak za protivnikom. Bosančić dovodi goste u vodstvo a Radosavljević poravnava. Dva minuta pre kraja, Vujovića donosi novu minimalnu prednost Vrbašanima 27:28, ali iskuni  Rakić koji se vratio u igru, postiže izuzetno važan izjednačujući pogodak. Imali su gosti poslednji napad, ali nisu uspeli da savladaju čvrstu odbranu Spartaka ćime je derbi meč prvog kola završen bez pobednika. 

Na kraju utakmice za najboljeg igrača proglašen je golman Vrbasa, Savo Zekić koji je najzalsužniji što su gosti stigli do jednog boda. 

 

Tagovi: 
Custom Search