Protiv Nišlija u ponedeljak

Sub, 27.09.2014 - 14:15 -- dejan.vukovic

U novom terminu, u ponedeljak, 29. septembra, fudbaleri Spartaka će na Gradskog stadionu dočekati ekipu Radničkog iz Niša. Početak meča zakazan je za 15 sati, a u taboru Subotičana se, kako se to moglo čuti na konfrenciji za štampu, očekuje velika borba na terenu, ali i dobra atmosfera na tribinama koju će ukrasiti zajedničkim navijanjem najvatreniji ljubitelji oba kluba.

Pred nama je jedna potpuno otvorena utakmica, izjednačena i neizvesna protiv ekipe za koju znamo da je veoma iskusna i ima u svoj sastavu desetak iskusnih igrača, da je predvođena novim trenerom koji im je doneo dosta dobrog. Videlo se i u prethodne dve utakmice da sada igraju izuzetno organizovano, čvrsto i disciplinovano u fazi odbrane, gde na zadnje dve utakmice nisu primili gol. Imaju dobro transformaciju iz faze odbrane u napad. Očekuje nas zahtevna utakmica u kojoj sve ovo treba da prevaziđemo. Nišlije imaju i odličan prekid, na poslednje dve utakmice su postigli i dva gola iz prekida, i na to treba takođe da obratimo pažnju – istakao je Petar Kurćubić, trener Spartaka, a potom nastavio: – Imamo iskustvo od pre godinu dana kada smo igrali sličnu utakmicu protiv Radničkog, samo što smo mi bili dole, poslednji na tabeli, a oni imali deset bodova. U jednoj dobroj utakmici smo zabeležili relativno laku pobedu od 4:1. Sada imamo obrnutu situaciju, a iskustvo nam govori da rivala nikako ne smemo da potcenimo. Pogleda na tabelu ne sme da nas uspava, niti da nam da ulogu velikog favorita. Verovatno će da odluči trenutna inspiracija, potez igrača, malo više borbenosti i disciplina. Nadam se da će te sitnice prevagnuti na našu stranu. Imamo pokriće u dobroj formi u prošlim utakmicama, a i igramo pred domaćim navijačima – dodao je Kurćubić.

Jedan od igrača koji se izborio za mesto startera u redovima Golubova je svakako i Novica Maksimović, koji je i postigao najlepši gol prošlog kola Super lige Srbije. – Očekuje nas jako teška utakmica u ponedeljak, dolazi nam rival koji je loše krenuo u poslednjih par kola, a potom podigao formu. Evo, dobili su u prošlom meču kući ekipu Rada sa 3:0, obezbedili su prolaz u dalji tok Kupa Srbije. Imaju jednu ozbiljnu ekipu sa nekoliko iskusnih pojedinaca. Oni će siugurno tražiti bodove u Subotici. No, mi želimo da se iskupimo za poraz u Novom Sadu i da pred našim navijačima zabeležimo pobedu – kazao je Maksimović.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search