Kevesebb pénz jut idén az utak javítására Szabadkán

Kategorija: 
Izvor: 

Szabadkán ebben az évben mintegy 36 millió dinárt fordítottak az utak javítására. Ennek ellenére a lakosok panaszkodnak a kátyúk és a fekvőrendőrök rossz állapota miatt.

A nagy esőzések idején a víz kimossa a talajt az úttest alól. Ezért keletkeznek a mélyedések az aszfalton. Szerencs József taxisofőr szerint az utak „elég rossz állapotban vannak, nagyon sok lyuk van a városban, főleg a város külső részein. A központban még valahogy megjavítják, de másutt mintha senki sem törődne velük.”

Szabadkán eddig az év folyamán mintegy 36 millió dinárt fordítottak az utak javítására. Legutóbb a Peščara Helyi Közösségben mintegy 70 négyzetméternyi aszfaltot foltoztak be 4-5 utcában. Szabadkán a Majsai úton van a legrosszabb állapotban az útburkolat. Az aszfalt megrepedezett, töredezett. Ennek az az oka, hogy a tervezésekor nem számítottak jelentős forgalomra. Rossz állapotban vannak a fekvőrendőrök is Szabadkán. Karbantartásra az idén kevés pénz jutott, a hővezetékeket lefektető nagy gépek pedig tovább rontottak a helyzeten. „Ebből kifolyólag, hogy most kevesebb pénzzel rendelkezünk, hamarosan megépül egy próba fekvőrendőr aszfaltból, nem gumi, hanem aszfalt domborulat lesz kiépítve az úton sárga festékkel befestve, ellátva forgalmi jelekkel, és ha ez beválik, megpróbáljuk más helyen is alkalmazni” – közölte Blau Péter, az Építési Igazgatóság megbízott igazgatója.

Blau Péter elmondta, a kerékpárutak és a járdák állapota sem megfelelő több helyen. Legtöbb esetben a fák gyökere feltörte a betont. Az Építési Igazgatóság a jövő évben tervezi a gond megoldását a Köztisztasági Közvállalattal közösen.

Custom Search