Új ruhát kap a zeneiskola

Kategorija: 

Elkezdődtek a felújítási munkálatok a Szabadkai Zeneiskola homlokzatán. A város központját évtizedek óta csúfító épület új ruhát kap jövő nyárra. Az intézmény vezetősége jelentős eredménynek tartja a renoválást, a diákok pedig örülnek annak, hogy szép, új külsőt kap az iskola.

Szokatlan hangok hallatszanak a Szabadkai Zeneiskola körül. A hét eleje óta a zenekari és kóruspróbák kiszűrődő moraját felváltotta a munkások szerszámainak csattogása. A diákokat nem zavarja a zaj, hiszen tudják, hogy jövőre már felújított épületbe járhatnak. Nagy Torma Krisztina tanuló: „Sokkal jobb lesz mint eddig. Mindegyik iskolát már kezdik újítani, a miénk meg csak belülről szép, kívülről még nem. Most jól esik, hogy a miénket is elkezdték újítani.”

A Zeneiskola renoválását fontosnak tartja a városi közigazgatás. Elsősorban azért, mert egy több mint 100 éves történelmi épületről, kulturális központról van szó, emellett több mint 700 diák folytatja itt tanulmányait. A munkálatok több intézmény összefogásával kezdődhettek meg - mondta Barlai Edit igazgató. „Ha zenei formába foglaljuk ezt a gondolatot, akkor a Városi Tanács megadta a témát, a Műemlékvédelmi Intézet formába öntötte, a karvezető pedig a Városépítési Igazgatóság. A zenekar tagjai ebben az esetben a munkások.”

A Szabadkai Zeneiskola homlokzat-felújítási munkálatai várhatóan jövő nyárra fejeződnek be.

Custom Search