Lesz pénz a Népszínház építésére

Kategorija: 

A Tartományi Nagyberuházási Alap ebben az évben 150 millió dinárt biztosít a szabadkai Népszínház építésének és felújításának folytatására, majd ugyanennyit a következő két évben is. Nebojša Malenković, az Alap igazgatója elmondta, fontos a Népszínház felújítása a színészek, a színház kedvelői, de a város számára is.
A szabadkai Népszínház felújításának befejezéshez körülbelül 10 millió euróra van szükség. A Tartományi Nagyberuházási Alap három évig, évente 150 millió dinárral támogatja a munkálatokat. Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója: „A munkálatokat, amelyeket a Tartományi Nagyberuházási Alapnak kell támogatnia, három költségvetési éven keresztül szemléljük. Minden évben 150 millió dinárt különítünk el, a 2013-as évvel kezdődően. Eddig 70 millió dinárról szóló szerződést kötöttünk a szabadkai YUMOL céggel a munkálatok elvégzésére.”

Nebojsa Malenković elmondta, arra számítanak, hogy a szerbiai építőipari cégek versenyezzenek, ki tudja olcsóbban adni az építőanyagot. Az elképzelés szerint Szabadka három éven belül újra használatba veheti majd a színház épületét. Az objektum felújítását azonban összhangba kell hozni a gazdasági-pénzügyi lehetőségekkel, ami azt jelenti, hogy a kivitelezés az eredeti elképzeléshez képest szerényebb lesz. A Korzó felé néző felső emelet bontásra kerül. A létesítmény területe a mostani 16 ezer négyzetméterről 10 ezer négyzetméterre csökken.

Custom Search