Zajedničko saopštenje Gro. NPS i DS

Kategorija: 
Izvor: 

Gradske organizacije Narodnog pokreta Srbije i Demokratske stranke smatraju da proširenje naplate parkiranja na Radijalcu i Aleji maršala Tita nije adekvatno rešenje za saobraćajne probleme u našem gradu. Ovakva odluka ne samo da stvara dodatni finansijski pritisak na građane, već ne doprinosi poboljšanju kvaliteta života i uslova saobraćaja u ovim zonama.

Naprotiv, smatramo da naplata parkiranja ne bi trebalo da postoji u širem centru grada, gde bi građani i posetioci imali slobodan pristup bez dodatnih troškova.

U narednom periodu, predstavićemo konkretan predlog za rasterećenje centralnih gradskih zona, uključujući poboljšanja u organizaciji saobraćaja i parkiranja, bez dodatnog finansijskog opterećenja za građane. Naša vizija je stvaranje uslova koji omogućavaju lakše kretanje kroz grad i dostupnija parkirališta.

Širenje zona naplate je direktan udar na stanovnike i posetioce koji nemaju alternativu i prisiljeni su da plaćaju za osnovne potrebe, poput parkiranja. Pozivamo gradsku upravu da preispita trenutnu odluku i radi na dugoročnim rešenjima koja će zaista unaprediti kvalitet života svih Subotičana.

G.O. NPS i DS

 

Custom Search