Veljko Borojević bronzani na Prvenstvu Srbije

Uto, 15.10.2024 - 21:10 -- dejan.vukovic

Džudo klub Spartak je imao bogat i sadržajan sportski vikend. Njihovi takmičari uspešno su nastupali na državnom prvenstvu za mlađe kadete kao i na jakom međunarodnom turniru Trofej Beočina. 

U Beogradu u SC Šumice održano je Prvenstvo Srbije u džudou za mlađe kadete na kojem je nastupilo i tri takmičara Spartaka. Najviše se očekivalo od Veljka Borojevića koji je nastupio u kategoriji do 81 kg. Borba za zlato izmakla mu je nakon produžetaka u polufinalu, međutim u borbi za bronzu je pokazao svoj kvalitet i odličnom borbom stigao do medalje. Ostaje žal za propuštenom prilikom za borbu za najsjajnije odličje jer po kvalitetu mu je pripadalo finale. Pored njega subotički klub su u 60 kg predstavljali Novak Mamužić i David Kovač, kojima je ovo prvenstvo poslužilo za sticanje iskustva. Dostojno su prezentovali klub i pružili dobre borbe. Takmičare je predvodio trener Milan Bogić. 

Ostali takmičari nastupili su na jakom Međunarodnom turniru 14 "Trofej Beočina" na kojem je nastupilo 434 takmičara iz 58 klubova iz 11 država, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Ukrajina, Republika Srpska, Makedonija, Rumunija, Madjarska, Češka, Hrvatska i Srbija.

Spartak je na ovom takmičenju bio najmasovniji a ukupnom plasmanu su ekipno zauzeli odlično šesto mesto. Treća mesta osvojili su: Tamara Kokanović do 43 kg (sekcija Bajmok), Polina Lutchyin do 31 kg, Mihajlo Bogić do 46 kg, Novak Mamužić do 60 kg i Marko Lovaš preko 73 kg. Druga mesta osvojili su: Hana Bjanka Feješ do 38 kg, Emina Mezei do 63 kg i Miljan Kutuzov preko 73. Prva mesta osvojili su: Aliz Toh do 28 kg (sekcija Bajmok) i Luka Milić do 34 kg.  Ekipu su predvodili treneri: Milan Bogić i Vladimir Tanasković.

Ličnosti: 
Custom Search