Uspešno organizovana Duatlon trka

Uto, 15.10.2024 - 20:16 -- dejan.vukovic

Bogata sportska ponuda našeg grada može se pohvaliti uspešnom organizovanom duatlon trkom koja je održana u nedelju 13. oktobra na Paliću u organizaciji Sportskog udruženja „Optiforma“ i Triatlon saveza Srbije a uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza Subotice. 

Ovo interesantno i zahtevno takmičenje sastoji se od kombinacije trčanja i vožnje biciklom. Učestvovalo je preko 100 takmičara u više starosnih kategorija. Takmičenje je svečano otvorila Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu uz Ildiko Fabo predsednicu SU Optiforma.

Prva trka bila je namenjena najmlađima koji su trčali 500 metara, vozili bicikl 2 kilometra i nakon toga do cilja trčali još 250 metara. Oni najiskusniji su imali znatno teži i zahtevniji zadatak. Trčanje 5 kilometara zatim vožnja biciklom 20 km i ponovo trčanje do cilja u dužini od 2,5 km. 

Pobednik u kategoriji mlađih pionira je Ferenc Kazimity iz Mađarske a među devojčicama Mia Kajalić (TK Tamiš). U Konkurenciji pionira među dečacima pobedio je Mateja Kajalić (TK Tamiš) a kod devojčica Sara Stošić (TK Tamiš). Kod mlađih kadeta najbolji je bio Dušan Stojanović (TK Tamiš) a kod devojčica Jelisaveta Pejčić (Sporticus). U kadetskoj konkurenciji pobedio je Čongor Borši (TK Dynamic). Među juniorima najbolje se snašao Bogdan Jelača (TK Tamiš) dok je drugi bio Filip Basarić iz SU Optiforma. 

U generalnom plasmanu u muškoj konkurenciji najbolji je bio Roman Lysenko (Su Tricikl Kragujevac) sa vremenom 1:01:13, drugo mesto pripalo je Jelača Bogdanu (TK Tamiš) sa vremenom 1:03:40 dok j etreći bio njegov klupski kolega Lukić Marjan sa vremneom 1:04:42. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Jamanta Šafranj iz subotičkog kluba ARK Tron sa vremenom 1:12:05, drugo mesto pripalo je  Veseli Mačkić (TK Triogy racing) sa vremenom 1:16:44 dok je treća bila njena klupska koleginica Biljana Nedeljkov sa vremenom 1:20:36. 

 

Custom Search