Uspeo sedmi „Subotički polumaraton“

Ned, 25.08.2024 - 22:57 -- nikola.tumbas

Sedmi put je u našem gradu održan „Subotički polumaraton“ pod dobro poznatim sloganom – „Trči kroz istoriju“. Oko 1.400 učesnika iz 17 zemalja trčalo je ulicama Subotice, a grad na severu Bačke iz godine u godinu potvrđuje da ima šta da ponudi ljubiteljima trčanja u regionu.
U prvom planu je, naravno, bila trka na polumaratonskoj distanci, na 21 kilometar, a najbolji učesnici ove godine stigli su iz Mađarske. Kod dama je slavila Marien Šipošne Mačai, ispred Ivane Ivanović iz Beograda i Jamante Šafranj iz Subotice, a kod trkača Gabor Jedlinski, ispred Zorana Radičanina iz Beograda i Alekseja Kočina iz Subotice.
Veliki pažnju tradicionalno su privukle i trke na 10 i 5 kilometara, a pobede su zabeležili Anita Calber i Denis Firulović, odnosno Valentina Kenjereš i Nemanja Rajković. No, nisu samo nabrojani učesnici pobednici – pobednici su svi oni koji su učestvovali u trci koja već sedam godina zauzima sve značajnije mesto na mapi sličnih događaja u regionu.
Ne smeju se zaboraviti ni promotivne trke za najmlađe koje su okupile veliki broj mališana u više kategorija, odnosno koje stvaraju novu bazu ljubitelja sporta u Subotici.
Učesnike je pre početka „Subotičkog polumaratona“ pozdravio Srđan Samardžić, pomoćnik gradonačelnika Subotice, koji je tom prilikom pohvalio organizatore, te je naglasio kako je najvažnije to da će svi biti pobednici, jer će, uz medalje, poneti iz Subotice mnogo lepih utisaka.
Iza organizacije ovog lepog sportskog događaja stoji Sportsko udruženje „Horizont“, dok iza trka za decu stoji Sportsko udruženje „Active Kids“.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search