GrO NPS pruža punu podršku građanima i ekološkim organizacijama u njihovom protestu protiv iskopavanja litijuma

Kategorija: 
Izvor: 

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije u Subotici pruža punu podršku građanima i ekološkim organizacijama u njihovom protestu protiv iskopavanja litijuma. Ovaj protest predstavlja autentičan izraz nezadovoljstva naših građana i želimo da jasno naglasimo da se ograđujemo od same organizacije skupa. Smatramo da je važno da ovaj protest ostane narodni, bez uticaja političkih organizacija, kako bi istinski odražavao volju i glas naroda.

Svesni smo talasa nezadovoljstva koji je okupio veliki broj ljudi, čak i što pokazuje očiglednu zabrinutost građana za svoje okruženje. Protesti su prevazišli sva očekivanja i jasno pokazali da građani nemaju poverenja u institucije koje bi trebalo da zastupaju njihove interese.

Narodni Pokret Srbije apeluje na sve političke organizacije da se uzdrže od direktnog učešća u organizaciji protesta, kako bi se očuvala autentičnost narodnog nezadovoljstva. Ovaj protest nije mesto za sakupljanje jeftinih političkih poena. Pokušaj zloupotrebe protesta za političku korist jasno bi pokazao njihove nečasne namere.

Pažljivo pratimo razvoj organizacije protesta u Subotici, svesni činjenice da su svi politički akteri u našem gradu dobro poznati. Zbog toga će isključivu odgovornost snositi organizatori ukoliko se među njima pojave opskurni predstavnici vlasti.

Pozivamo sve građane da se pridruže u borbi za pravdu i očuvanje naše prirodne sredine.

Custom Search