Udruženje građana „SuTeam” razvija novi projekat prekogranične saradnje

Pon, 05.08.2024 - 19:54 -- dejan.vukovic

Udruženje građana „SuTeam” nakon već jednog uspešno realizovanog projekta koji je kroz sport povezao mesta u regionu, od početka jula 2024 godine pokrenuli su novi program prekogranične saradnje Interreg VI-A IPA između Mađarske i Srbije koji nosi naziv „Predicting football talents” (Predviđanje fudbalskih talenata), uz pomoć  partnera Fudbalskog kluba DAFC iz Segedina.

Više detalja o samom programu izneo je Srđan Dakić Baziramo se na saradnji dva kluba, sa naše strane je UG „SuTeam”, sa našom akademijom fudbala, a prema projektu ćemo da realizujemo razne seminare za trenere i sportske radnike, odnosno kampove za decu. Planiramo da okupimo oko 80 dece, kako iz Srbije, tako i Mađarske, između 2016. i 2009. godišta, odnosno oko 30 trenera i sportskih radnika. Treba da se realizuju tri kampa za decu i dva seminara a pored togaorganizovaćemo i četiri fudbalska turnira, ali i dva fudbalska festivala, odnosno porodična dana. Takođe, u sve uključujemo i jedno „multisport” dešavanja, gde će deca, pored fudbala, moći da se bave i drugim sportovima. Biće zaista mnogo prilika za saradnju i druženje, plan je da zajedno idemo i gledamo utakmice prvih timova. Naravno, finiš projekta koji traje do kraja oktobra 2025. godine biće obeležen završnom ceremonijom.

Ideja je da se posebno vodi računa o opštim i specifičnim motoričkim sposobnostima dece, zbog čega će se sprovoditi testiranja. – Načelni dogovor je da se naša strana bavi usko-specifičnim trenažnim procesima, testiranjima i analizama rezultata. Na osnovu testova ćemo dati predikcije na čemu bi bilo dobro raditi sa svakim učesnikom kampa, kako bi mu se otvorio put ka uspešnijoj i zdravijoj karijeri. Naravno, cilj je svakako da ostvarenu saradnju nastavimo i da zajedno razvijamo programe koji bi bili prihvaćeni i kod njih i kod nas, sa istim ciljem – uspešnijim mladim fudbalerima.

Ukupna vrednost projekta „PREDIHUSRB2” iznosi 127.732 evra, od toga je „subotički” deo 72.434 evra, a troškovi koji budu prihvaćeni će se finansirati 85% iz programa prekogranične saradnje.

Osim dva navedena partnera, u projekat je, kao partner bez budžeta, uključen je i Sportski savez grada Subotice, koji će učestvovati u seminarima za trenere.

U prilogu fotografije sa prošlog projekta prekogranične saradnje koju je uspešno realizovalo Udruženje građana "Su Team"

Custom Search