Uspešni plivači iz dva subotička kluba na mitingu u Vrbasu

Pon, 15.07.2024 - 23:54 -- dejan.vukovic

Takmičari iz dva subotička plivačka kluba uspešno su nastupili na Međunarodnom plivačkom mitingu “Bjelica 2024” koji je održan u Vrbasu, u subotu 13. jula ove godine. Na takmičenju je nastupilo preko 300 takmičara iz 25 klubova Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Srbije.

Mladi plivači Spartaka zauzeli su ekipno prvo mesto sa ukupno osvojenih 45 medalja u individualnoj konkurenciji. Posebno su se istakli Vojin Vuković i Luca Helena Kovač proglašeni za najbolje takmičare u svojim uzrasnim kategorijama. Pored Vojina i Luce treba istaknuti i odlične rezultate Filipa Kozarića koji je osvojio pet medalja, Leona Ziđareva sa 4 medalja, Sare Stipić koja je osvojila 3 medalje od kojih dve zlatne, Jelene Zelić sa tri medalje od svih po jednu, Lenke Dulić i Olega Dulića sa po četiri osvojene medalje, Luke Popovića, Sare Belenzade, Andrej Molnar Međerija i Lazar Dragina sa dve medalje, dok su po jednu medalju osvojili: Maksim Runčev, Kostja Soldatov, Svetozar Nišević, Nikolija Crnogorac, Aksel Piontek, Anđelija Dragaš, Mihajlo Roni Perčić, Aleksandar Skajovski, Bačuljkov Anja i Nađa Bedeković. Ekipu Spartaka su na ovom takmičenju predvodili treneri Jelena Subotić i Milan Jovanović, kao i treneri pripravnici Vanja Romić i Andrej Bedić.

Na istom takmičenju uspešni su bili i mladi plivači Spartak Prozivke koji su u generalnom plasmanu zauzeli četvrto mesto. Spartak Prozivku je predstavljalo 36 takmičara koji su osvojili 24 medalje od kojih 8 zlatnih, 9 srebrnih i 7 bronzanih. Za najbolje takmičarke u svom uzrastu proglašene su Čisar Adel (U13) koja je osvojila tri zlatne medalje i jednu srebrnu i Samouković Elena (U8) koja je osvojila jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Istakli su se još Patarčić Kosta sa 4 osvojene medalje, Mark Šulc sa tri medalje, Samouković Elena sa 4 medalje, Antunović Staša sa dve zlatne osvojene medalje, Kanižai Ana i Đrasović Aleksej sa po tri osvojene medalje i Nimčević Nina sa jednom bronzanom medaljom. Ekipu Spartak Prozivke na ovom takmičenju su predvodili treneri Minja Mitić, Miloš Stojanović, Branislav Ivošević i Danilo Čabrilo.

Custom Search