Mons. Mirko Štefković primio dr. Bálinta Pásztora

Sre, 03.07.2024 - 13:27 -- nikola.tumbas

Zrenjaninski biskup, mons. Mirko Štefković, primio je danas, 3.07.2024. godine, u sjedištu Biskupije, dr. Bálinta Pásztora, predsjednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), s kojim je razgovarao o mogućnostima suradnje. Dvojica sugovornika su se usuglasila o važnosti suradnje pri rješavanju zajedničkih problema.

Dr. Bálint Pásztor je informirao biskupa o tomu kako je za banatske Mađare od iznimne važnosti čvršća suradnja s Biskupijom na očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta i tradicijske baštine. SVM na tom polju snažno podupire ovdašnje Mađare. Dr. Bálint Pásztor je izrazio zadovoljstvo što su vjernici u Banatu u osobi Mirka Štefkovića dobili takvog biskupa, koji je dosadašnjom službom u Subotici pokazao stručnost, sposobnost na suradnju i ljudskost.

Mons. Mirko Štefković je izrazio radost i zahvalu, što ga je u sjedištu Biskupije posjetio prvi čovjek SVM-a. On je naglasio kako se smatra počašćenim ukazanim povjerenjem. Biskup je predsjednika stranke uvjerio da će Biskupija biti u službi svih vjernika, u suradnji sa svećenicima kao najbližim suradnicima. On je izjavio da će učiniti sve kako bi prihvatio sve inicijative, koje pridonose napretku Biskupije i konkretnog života naroda koji žive u Banatu.

 

Msgr. Mirko Štefković fogadta dr. Pásztor Bálintot

2024. július 3-án, szerdán délelőtt, Mirko Štefković, nagybecskereki püspök, a püspökség épületében fogadta dr. Pásztor Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét, akivel együttműködésük részleteiről egyeztettek. A találkozón többek között szó esett a közös ügyek közös megoldásának fontosságáról.

Dr. Pásztor Bálint arról tájékoztatta a nagybecskereki püspököt, hogy a bánáti magyarok őrzik magyarságukat, kultúrájukat, hagyományaikat és rendkívül fontos számukra az egyházmegyével való szorosabb együttműködés. A VMSZ ebben az itteni magyarokat kiemelten támogatja. Dr. Pásztor Bálint örömét fejezte ki, amiért a bánáti hívek, Mirko Štefković személyében olyan főpásztort kaptak, aki már Szabadkán is tanúbizonyságot tett szakmaiságáról, közreműködőképességéről, emberséges viszonyulásáról.

Msgr. Mirko Štefković kifejezte örömét és háláját, amiért a VMSZ első embere felkereste őt püspöki székhelyén. Kihangsúlyozta, megtiszteltetésnek tartja a belé vetett bizalmat. Biztosította a pártelnököt arról, hogy az egyházmegye minden hívének szolgálatában fog állni, szorosan közreműködve legközelebbi munkatársaival, az egyházmegye papjaival. Kijelentette, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy felkarolja mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak az egyházmegye fejlődédéhez, az itt élő népek mindennapi életéhez.

*

Mons. Mirko Štefković primio dr. Balinta Pastora

Zrenjaninski biskup, mons. Mirko Štefković, primio je u sredu, 3.07.2024. godine, u sedištu Biskupije, dr. Balinta Pastora, predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), s kojim je razgovarao o mogućnostima saradnje. Dvojica sagovornika su se usaglasila o važnosti saradnje pri rešavanju zajedničkih problema.

Dr. Balint Pastor je informisao biskupa o tome da je za banatske Mađare od izuzetne važnosti čvršća saradnja s Biskupijom na očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta i nasledstva tradicije. SVM na tom polju snažno podupire ovdašnje Mađare. Dr. Balint Pastor je izrazio zadovoljstvo što su vernici u Banatu u osobi Mirka Štefkovića dobili takvog biskupa, koji je u dosadašnjoj službi u Subotici pokazao stručnost, sposobnost na saradnju i ljudskost.

Mons. Mirko Štefković je izrazio radost i zahvalnost, što ga je u sedištu Biskupije posetio prvi čovek SVM-a. On je naglasio da se smatra počašćenim zbog ukazanog poverenja. Biskup je predsednika stranke uverio da će Biskupija biti u službi svih vernika, u saradnji sa sveštenicima kao najbližim saradnicima. On je izjavio da će učiniti sve da prihvati sve inicijative, koje doprinose napretku Biskupije i konkretnog života naroda koji žive u Banatu.

 

Autor teksta: 
Custom Search