Saopštenje Zeleno-levog fronta - moratorijum na izdavanje građevinskih dozvola

Kategorija: 

Zeleno-levi front Subotica predlaže moratorijum na izdavanje građevinskih dozvola za stambene zgrade u Subotici na period od 12 meseci. U tom periodu neophodno je da tužilaštvo istraži povezanost gradske uprave, građevinskih ispektora i ‘investitora’.
ZLF sumnja na korumpirane veze javnih službenika i građevinskih inspektora koji za ‘investitore’ krivotvore dokumente za sticanje lične materijalne koristi. Na naše primedbe, prijave i žalbe za nekoliko nelegalnih objekata, krivotvoreni su dokumenti koji ne prikazuju činjenično stanje.
Neplanska gradnja postala je pravilo i vidljiva je u svim delovima našeg grada i preti da ugrozi kvalitet života Subotičana, posebno očigledna u delovima grada gde postojeća infrastruktura ne može da podži nove višespratnice.
Dodatno, osuđujemo današnju odluku Komisije za planiranje da isključi zainteresovane građane i medije sa javne sednice komisije. Smatramo da takav potez dodatno produbljuje nepoverenje i budi sumnju da javni službenici ne rade u interesu građana.
Obaveštavamo sve zainteresovane građane, koji nisu mogli da prisustvuju javnoj sednici komisije, da u petak od 17 do 19 časova na adresi Branislava Nušića 2a mogu da dobiju sve neophpdne informacije o PDR za deo MZ ,,Centar II”.

Zeleno-levi front Subotica

Custom Search