Saopštenje Centra Tito i Pokreta IV Mini Jugoslavije

Kategorija: 

Poštovana/i,

Koliko smo bili ponosni na igračke veštine i umeće Aleksandra Šapića kao vaterpoliste, toliko smo sada razočarani povodom njegove izjave o "preseljenju" posmrtnih ostataka iz Kuće cveća u Beogradu u Kumrovec.

Naša udruženja građana i ljudi koji su za život zajedno u višenacionalnoj Subotici apsolutno smo protiv i osuđujemo ovakvu necivilizacijski i neljudski gest.

Ličnost i delo Josipa Broza Tita ne mogu biti moneta za potkusurivanje u političkoj borbi za vlast na predstojećim izborima 2. juna tekuće godine. Mi smo za razvoj Republike Srbije na opšteprihvaćenim principima međunarodnog prava, tekovina i vrednosti oslobodilačkih ratova i borbe protiv fašizma.

Naučno su potvrđene analize da se Republika Srbija u okviru SFRJ u periodu o0d 1945. do 1980. godine u toj Jugoslaviji razvijala i uznapredovala. Zato su posmrtni ostaci Josipa Broza Tita na pravom mestu – u Beogradu, i treba tu da i ostanu, jer je on, Josip Broz Tito, iz tog grada pokrenuo ustanak protiv fašističkih osvajača i domaćih izdajnika, iz tog grada je vodio borbu za razvoj socijalističke samoupravne Jugoslavije.

Ako se ipak, i pored svega poznatog želi da se realizuje namera Aleksandra Šapića, neka o preseljenju posmrtnih ostataka J. B. Tita ne odlučuje pojedinac, niti vlast, nego da se to pitanje reši u Republici Srbiji na referendumu.

Ako se desi i odluči suprotno našim očekivanjima, želimo da saopštimo javnosti da primamo posmrtne ostatke Josipa Broza Tita u objekat na prostoru IV Mini Jugoslavije u Subotici.

 

S poštovanjem,

 

Pokret IV Mini Jugoslavije

predsednik:

Goran Gabrić

 

Centar – Tito – Központ

za predsednika:

Olajoš Nađ Mikloš

Custom Search