Projekt ‘Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje završen na Paliću

Pon, 23.10.2023 - 14:14 -- nikola.tumbas
Posađeno drvo breze
Thomas o projektu
Thomas o projektu
Fabricio o projektu
Fabricio o projektu

Od 21. do 23. oktobra 2023. oko 20 mladih iz celog regiona, iz Albanije, Bosne I Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije, su imali priliku da se na omladinskom kampu upoznaju, druže i razmene svoja iskustva.

Kamp na Paliću se održava u okviru projekta ‘Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje (Youth 4 Inclusion, Equality & Trust) () koji sprovodi Program UN za razvoj (UNDP) Srbija u saradnji sa UNFPA, UNESCO i UN Women, uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN-a. Projekat je podržan i od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije.

Na svečanom zatvaranju kampa, u ponedeljak 23. oktobra 2023. od 10h u studentskom odmaralištu "Ratko Mitrović" na Paliću, ogranizovana   je sadnja  drveća, kao simbol podsticanja daljeg  razumevanja i inkluzije među mladima u regionu.

Regionalna inicijativa Ujedinjenih nacija “Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje” osnažuje mlade ljude na Zapadnom Balkanu da se uključe u konstruktivan dijalog o zajedničkoj budućnosti u regionu, ojačaju inkluziju i rodnu ravnopravnost i izgrade međusobno poverenje. Cilj dvogodišnje inicijative je unapređenje učešća mladih u donošenju odluka koje se tiču njih I njihove budućnosti..

U prilogu o tome govore  Fabricio Andreuci, zamenik stalnog predstavnika UNDP u Srbjiji i Thomas Jackson.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search