Apel vozačima traktora

Kategorija: 
Izvor: 

Припадници саобраћајне полиције у Суботици, у циљу повећања безбедности саобраћаја, у наредном периоду појачано ће контролисати возаче трактора и других пољопривредних машина, са посебним акцентом на откривање прекршаја који су и најчешћи узроци саобраћајних незгода у којима учествују ови возачи.

Апелујемо на возаче ових возила да се доследно придржавају свих саобраћајних прописа, да редовно обављају техничке прегледе, да им светлосно-сигнални уређаји буду исправни, као и уређаји за спајање вучног и прикључног возила и да користе жуто ротационо светло ноћу и у условимa смањене видљивости.

Подсећамо да је потребно да поседују возачку дозволу одговарајуће категорије, да возилом не управљају под дејством алкохола, као и да са обрадивих површина и земљаних путева на коловоз не износе блато и укључују се када се увере да је то безбедно.

Такође их подсећамо да трактору могу бити придодата највише два прикључна возила, на којима се може превозити онолико особа колико је означено у саобраћајној дозволи и на местима која су за то предвиђена, па се тако на прикључном возилу које вуче трактор може превозити највише пет особа, а у товарном простору мотокултиватора три.

Апелујемо и на све остале учеснике у саобраћају да буду додатно опрезни и да посебну пажњу обрате на возаче трактора и других радних машина.

Tagovi: 
Custom Search