Jul mesec počeo je u znaku veslanja.

Sre, 12.07.2023 - 08:34 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Prvog i drugog jula na jezeru Palić održana je 61. po redu Internacionalna veslačka regata Vojvodina Open 2023.

Za dva dana takmičenja na jezeru Palić nastupilo je 600 posada sa preko 450 učesnika. Posade iz Srbije, Mađarske, Bugarske, Turske, Severne Makedonije nadmetale su se u čak 48 disciplina.

Ove godine u program uvrštene su i trke za najmlađe učesnike. Svojevrstan podstrek za mlade veslače, početnike, ispod 13 godina starosti bile su trke na 500 metara, koje je publika pratila sa veoma bučnim navijanjem. Za većinu njih, ovo je bila prva trka u karijeri.

Ono što krasi Vojvodina Open je atmosfera drugarstva i podrške sportistima na međunarodnom nivou. Osim prelepog pogleda na Palićko jezero prepuno čamaca, na obali su se takođe videli prelepi kadrovi podrške, drugarstva i sportskog ponašanja među učesnicima svih 5 zemalja.

Od rezultata bi izdvojili pre svega pobednicu memorijalne trke „Tomislav Zvekanović“ u disciplini skif za juniorke, gde je Padar Luca iz Tisza evezős Egylet iz Szolnoka po drugi put zaredom osvojila pehar.

Sumiranjem rezultata, ovogodišnji ukupni pobednik je VK Crvena Zvezda sa ukupno osvojenih 18 medalja- 5 zlatnih, 6 srebrnih i 7 bronzanih.

Organizator regate, VK Palić, prijatno iznenađen velikim brojem prijavljenih sportista, smatra ovu regatu veoma uspešnom.

Uprkos iznenađenju u broju sportista koji su se okupili na Palićkom jezeru, uspeli smo da prevaziđemo sve tehničke probleme. Od gostiju i sportista dobili smo pozitivne kritike. Regata je uspešno održana, uprkos malo jačem vetru drugog dana takmičenja. Sve posade, od najmlađih, ispod 13 godina starosti, pa sve do veterana uspešno su izveslali svoje trke.
Naime, iz godine u godinu sve veći odziv sportista za našu regatu, stavlja pred nas zadatak da se za naredne regate Vojvodina Opena još bolje organizujemo, čak i da ponudimo i još pratećih sportskih i zabavnih programa. Lestvica ide sve više, mi moramo da pratimo ovaj pozitivan trend, kojim veslanje polako ali sigurno dobija sve veću pažnju u sportskoj javnosti, gde mu je zapravo i mesto.
“ – izjavio je Edmond Čipak, predsednik upravnog odbora VK Palić.

Ovom prilikom želimo da najavimo veslačku regatu Subotica Open 2023, koja će se takođe održati na regatnoj stazina Palićkom jezeru, u subotu 29.07.2023. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i uživaju u ovom olimpijskom sportu.

Više fotografije videti ovde: https://1drv.ms/f/s!AgO8GB_1umJm-RyyWgbHN6JZvUMv?e=DqGXuS

žinfo: Edmond Čipak, predsednik UO 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

U subotu 9. marta u balonu Kutens u Dudovoj šumi odigran je drugi finalni dan Mini Maksi lige Subotice za generacije 2014 i 2015 godišta u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. 

Nakon tri meseca revijalnog dela mladi fudbaleri Lige odigrali su finalni dan nakon kojeg su poznati pobednici koji će predstavljati Mini Maksi Ligu Subotice na Regionalnom i državnom prvenstvu. U ove dve generacije u okviru finalnog dana odigrano je čak 25 utakmica. Ekipe su bile podelje u dve grupe, pošto je u obe generacije učestvovalo po osam ekipa. Pobednici grupa su igrali u finalu a drugoplasirane se borile za treće mesto.

Pobednik u generaciji 2014 godišta je FK Arena 1 koja je u finalu savladala Su Team sa 4:1. Treća je...

detaljnije
Post date: Ned, 10.03.2024 - 20:48

Hokej klub Spartak je u petak 29. decembra na Gradskom klizalištu u Subotici organizovao utakmicu "Memorijal za Boleta" u znak sećanja na Zlatka Bošnjaka, koji je ceo svoj život posvetio hokeju i HK Spartak. 

Na ovu memorijalnu utakmicu odazvao se veliki broj subotičkih hokejaša koji igraju u raznim klubovima. Momci su se podelili na Spartak "Beli i Spartak "Plavi" i pokazali zbog čega je hokej toliko atraktivna i brza igra. Bio je tu spoj mladosti i iskustva a posle 60 minuta slavila je ekipa Spartak "Beli" koji su pobedili sa 6:5 (0:1, 4:2, 2:2).  Podršku ledenim oklopnicima dao je veliki broj subotičana koji su ispratili atraktivan meč. 

Utakmicu je svečano otvorio gradonačelnik Subotice,Stevan Bakić koji je ubacio pak u igru i tom prilikom od Luke Bošnjaka, Boletovog...

detaljnije
Post date: Sub, 30.12.2023 - 13:08

Muški odbojkaški klub Spartak je tradicionalno na poslednjoj utakmici u kalendarskoj godini organizovao sakupljanje priloga za štićenike "Kolevke"

Gosti su pre početka utakmice Spartaka i Crvene Zvezde dali svoje priloge, ko je i koliko mogao. Uz doprinos Kluba prikupljena je značajna donacija koja je u četvrtak, 28. decembra uručena štićenicima „Kolevke“. Delegacija kluba predvođena predsednikom Duškom Guslovom i kapitenom Nemanjom Jungićem posetili su Kolevku gde ih primio Stojan Soković, direktor Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. Uz radost zbog posete dragih gostiju, naravno i zbog paketića, decu su oduševili sportisti. 

Post date: Pet, 29.12.2023 - 22:29

U Velikoj većnici Gradske kuće svečano su podeljena priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”.

***

U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održano svečano proglašenje dobitnika priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”. Titulu najboljeg sportiste ovog grada za 2023. godinu poneo je rvač Spartaka i reprezentativac Srbije, Ali Arsalan, dok je za najbolji sportski kolektiv proglašen Ženski fudbalski klub Spartak. Godišnji izbor najboljih subotičkih sportista prisustvom...

detaljnije
Post date: Pet, 22.12.2023 - 09:05

Stonoteniski klub Spartak Inspira organizovao je klupski turnir "Nove nade" na kojem su se takmičili najmlađi članovi kluba kao i i njihovi roditelji. 

Turnir je svečano otvorio Zoran Kalinić, svestki i evropski prvak u stonom tenisu i najbolji takmičar subotičkog kluba u bogatoj istoriji. Na turniru je prisustvovala i Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice koji  su ovom prilikom klubu podelili sportske rekvizite. Ispred Inspira grupe, generalnog sponzora kluba, direktor Branimir Gajić dodelio je majice mladim takmičarima i njihovim roditeljima koji su se takmičili na turniru. 

Takmičenje se odvijalo u pojedinačnoj konkurenciji za uzrast od 1 do 4 razreda osnovne škole kao i za starije od 5 do 8...

detaljnije
Post date: Pon, 11.12.2023 - 20:05
Custom Search