U subotu kasački praznik na Subotičkom hipodromu

Čet, 22.06.2023 - 23:26 -- dejan.vukovic

„Subotička milja“ je jedna od trka koja privlači veliku pažnju, a upravo je ona na redu u subotu, 24. juna, kada Konjički klub Bačka organizuje četvrti trkački dan. Domaćini početak programa zakazuju za 15 sati, pripremili su osam kasačkih tačaka, a uz tradicionalnu „Milju“ (prvi put je trčana 1982. godine) najavljena je i jedna premijerna trka „Mercedes-Benz kup“.

Dok „Milja“ okuplja veći deo najbržih grla u Srbiji, uglavnom inostranog odgoja, u „Mercedes-Benz kupu“ nastupaju grla domaćeg odgoja, ali takođe značajnog kvaliteta. Na stazi od jedne milje (1.609 metara) ove godine nastupaju Charly du Breed, Alfa Boy, Velvet Dancer, Acciaio dei Venti, Gomez, Defi Pierji, Aerobic BI, Fiesta de Lare i Equador le Blanc koji će možda svoju šansu čekati „iz senke“, dok su po svemu pokazanom ove sezone prvi favoriti Bondo Jet i Branislav Mukić, ili Amy del Duomo i Vladimir Pribić.

Uz dobre vremenske uslove, spremna grla i značajnu konkurenciju, organizatori se možda mogu nadati i novom rekordu. – Uvek se nadamo pomeranju granice rezultata, jer je to najveći izazov. Neko nepisano pravilo je da se kod nas rekordi obaraju na „Milji” i „Dužijanci”. Imali smo pre par godina fantastičan rezultat grla Rincope Jet 1:13,8, pa Amy del Duomo koja je na „Milji” trčala 1:13,7, a trenutni rekorder je Iago d’Amore sa 1:13,6 – govori Miodrag Zagorac, predsednik Konjičkog kluba Bačka, te podvlači da je veliku ulogu u pokretanju ove tradicije imao čuveni Zvonko Bogdan, te da je „Milja“ osmišljena po ugledu na trke u Americi.

„Mercedes-Benz kup“ stiže kao saradnje KK Bačka i Auto-kuće „MikoM“, učestvuju grla Samsung, If AT, Tekila, Paladino, Donita Ferm, Parma Ferm, Alfa Varenne, San Siro, Saphir AT, Iago d’Amore. Staza će biti dugačka 2.140 metara, dok će grla sa većom zaradom dobiti dodatnih 20, odnosno 40 metara, kako bi svi učesnici imali jednake šanse da se u finišu bore za pobedu.

Satnica 

 
Fajlovi: 
Custom Search