Prilog o incidentu sa migrantima

Kategorija: 

Pismo sugrađanina o incidentu i komentar redakcije na isti.

****

Pozdrav,

Danas su verenicu(28) napala dva migranta u ulici Vase Stajica u Subotici. Bilo ih je dvojica. Jedan od njih je pokusao da je uhvati za polni organ, u tom trenutku mu je ona sklonila ruku. Devojka je trudna. To se dogodilo u 10:05. danas.

Pokusao sam slucaj da prijavim policiji, nesto vise od sat vremena nakon sto se to dogodilo jer su se udaljili sa mesta dogadjaja. Ali su rekli da ne mogu da reaguju ukoliko se ne prijavi licno. Ne zelim devojku da izlazem stresu u ovom trenutku, pa necemo to licno prijaviti. Cilj je bio da zabeleze slucaj, a ne da ih vijaju po gradu, ali ocigledno ni to nisu uradili.

Dok god policija trazi razloge da zastiti svoje gradjane, bice ovako. Nisu pitali ni za kakve detalje, samo da mora da se dodje licno, da ja to ne mogu da uradim umesto nje. Ne znam sta je sa pravom na anonimnu prijavu.  Mislim da ovo vec prevazilazi granice i da nije normalno da ne mozemo sigurno da setamo ulicama grada, cak ni preko dana. Sta se desava u nocnim casovima ukoliko je preko dana ovako. Je l silovanje nesto na sta bi reagovali, ili mozda i to mora licno da se prijavi? 

Mislim da bi policija trebala malo drugacije da reaguje na ovo, bar kada su u pitanju zene(da ne pricam o trudnicama) i deca.  Da bi se bilo sta promenilo, ljudi moraju da budu svesni situacije u kojoj se nalayimo, pa vam u tom duhu saljem ove informacije. U slucaju da zeljite nesto vise informacija, mozete da se javite na ovu mejl adresu. Napravio sam je samo u ovu svrhu, jer zelimo da ostanemo anonimni.  Email mozete da prosledite i kolegama ukoliko to zelite.  Srdacno, (građanin - poznato redakciji)

******

Ovaj prilog našeg sugrađanina je indikacija da migranti počinju sebi da dozvoljavaju više nego što bi smeli. Doduše, postoje i saznanja da prirodno ima i mladih devojaka koje mogu dati nagovesti dotičnim da i sa njihove strane ima interesa za kontakt sa njima. ( što čujemo da se desilo, - dešava, u pričan broj slučajeva )

Tako da policija u slučaju ovih dešavanja mora da zna tačnu i detaljnu informaciju o incidentu, a to može najbolje i jedino da zna učesnik istog. I onda na osnovu detaljnog opisa incidenta policija može da prikaže fakte tužiocu da bi on odredio postupak za dalje korake, koji se odmah preduzimaju. Tako da je ipak neophodno dati lično izjavu. Osoba koja je bila ugrožena ne sme da se oseća krivcem i slobodno " mora" reći istinu.

Kolekcija članaka: 

Više o ovoj temi...

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су С. Ф. (1962), држављанина Туниса, и Т. М. (1996), турског држављанина, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

На контролном пункту у Суботици, полиција је у возилима којима су осумњичени управљали, пронашла осморо ирегуларних миграната.

Они су, како се сумња, уз новчану накнаду, намеравали да их превезу до границе са Мађарском, коју би потом мигранти пешке илегално прешли.

С. Ф. и Т. М. је одређено задржавање до 48 часова након чега су, уз кривичну пријаву, приведени Основном јавном тужилаштву у Суботици.

Судија за претходни поступак одредио им је притвор до 30 дана.

 

Post date: Sre, 18.09.2024 - 15:09
Post date: Uto, 10.09.2024 - 19:52

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против тероризма, у наставку акције сузбијања ирегуларних миграција, ухапсили су авганистанског држављанина М. Н., који се сумњичи да је члан криминалне групе која се бави кријумчарењем ирегуларних миграната на територији Републике Србије.

У заједничкој акцији са припадницима Полицијске управе у Суботици, Антитерористичке групе Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката од осумњиченог је одузета снајперска пушка, оптика за снајпер, две аутоматске пушке, оквири за аутоматску пушку и 568 комада муниције, које је М. Н., како се сумња, закопао у шумском подручју у близини Суботице.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и...

detaljnije
Post date: Uto, 26.12.2023 - 11:56

Суботица без ирегуларних миграната. Прихватни центар без корисника

Севернобачки управни округ, у последња три месеца, непрекидно врши ванредне инспекцијске контроле смештајних објеката, односно услуге боравишта/преноћишта на територији нашег града, с посебном пажњом на контролу физичких лица које врше услугу издавања смештаја „стан на дан“, соба или апартмана. Од 1. августа 2023. године до данас је сарадњом туристичке, пореске и инспекције рада и ПУ Суботица спроведено 147 надзора, где су у 32 објекта уочене неправилности у раду и за које су поднете прекршајне пријаве. Током надзорних радњи пронађена су 128 страна држављана без докумената, док је више лица ухапшено под сумњом директног учествовања или помагања у кријумчарским радњама и трговини људима.

Руководство државе...

detaljnije
Post date: Sre, 08.11.2023 - 14:50

Dveri Subotica: Ištvan Pastor konačano shvatio da su Dveri u pravu!

Izjava za medije predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, da država mora da promeni politiku prema migrantima i da je rešenje da oni budu u prihvatnim centrima do dobijanja azila, dokaz je da se činjenice, na kraju, moraju prihvatiti. A činjenice nam govore da je bezbednost građana na severu Vojvodine ugrožena zbog naoružanih kriminalnih grupa, koje se bave prebacivanjem migranata u EU.
Dobro je što je jedan od stubova ove vlasti, koalicioni partner Srpske napredne stranke i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor prepoznao pogrešnu migranatsku politiku koju vodi ova vlast i što je počeo da se zalaže za politiku sadržanu u predlogu Srpskog pokreta...

detaljnije
Post date: Uto, 19.09.2023 - 23:01
Custom Search