Na Paliću održana SEEOOC regata

Čet, 11.05.2023 - 21:25 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda od 4. do 7. maja na jezeru Palić održana je regata Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope za klasu Optimist (SEEOOC – South East European Optimist Cup), koje je ujedno bilo i Prvenstvo Srbije za klasu Optimist.

SEEOOC je najznačajnija srpska međunarodna jedriličarska regata, koja je ove godine održana šesnaesti put uz podršku Jedriličarskog Saveza Srbije i Jedriličarskog Saveza Vojvodine, Ministarstva omladine i sporta i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Na regati su pored takmičara iz Srbije učestvovali i jedriličari iz Crne Gore, Slovačke, Mađarske i Makedonije, dok su sudije i članovi regatnog odbora bili iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Vremenski uslovi nisu išli na ruku takmičarima i organizatorima, zbog slabog vetra tri dana nije bilo uslova za jedrenje, dok je četvrtog dana održano 3 trke, šta je bilo dovoljno da se takmičenje proglasi uspešnim. Na SEEOOC regati 1. mesto je osvojila takmičarska iz Slovačke - Adela Prokopcova, drugi je bio takmičar iz JK Gemaxa - Sava Radibratović, dok je treće mesto zauzeo takmičar iz Slovačke - Oliver Brestovsky.

Takmičari sa Palića su takođe postigli sjajne rezultate u konkurenciji 68 prijavljenih učesnika. Bertalan Molnar je osvojio drugo mesto na Prvenstvu Srbije u generalnom, kao i u kategoriji dečaka, dok je na SEEOOC regati bio peti. Ispred Jedriličarskog Kluba Palić na regati su učestvovali i Marko Atić, Tijana Zakić, Anđela Drakulić, David Česko i Marton Molnar.

Istovremeno, u periodu od 04. do 07. maja tri takmičara Jedriličarskog Kluba Palić iz klase ILCA su u sastavu reprezentacije Srbije učestvovali na Evropa kupu na Gardi u Italiji. Na regati je bilo prisutno 48 nacija i preko 700 takmičara u klasama ILCA 4, ILCA 6 i ILCA 7. Održano je ukupno 7 trka uz odlične uslove za jedrenje. Jedriličarski klub Palić je na navedenoj regati imao tri takmičara. Nenad Zakić je jedrio u klasi ILCA 4 i zauzeo 100. mesto, Dario Bešić u klasi ILCA 6 regatu završio na 180. mestu dok je Danilo Bešić u klasi ILCA 7 bio 84.

Sledeće veliko takmičenje za jedriličare sa Palića je takođe međunarodnog karaktera. Nastupiće na Rooster Mountix BYC Cupu koji će se održati na Balatonu sredinom juna meseca

Custom Search